banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"Llull-Kurokawa. A la llum de les idees" a l'Arts Santa Mònica

\
bonart barcelona - 07/10/16
Arts Santa Mònica inaugura l'11 d'octubre a les 19.00 h Llull-Kurokawa. A la llum de les idees que es podrà visita fins al 4 de desembre del 2016.
A la llum de les idees projecta una mirada contemporània sobre la figura del místic i visionari Ramon Llull, i els paral·lelismes que existeixen entre la seva obra i la ciència moderna set-cents anys després de la seva mort. En una intensa recerca per interpretar les lleis de la natura i el món, Llull concentra la mística, la lògica i la ciència. I si bé s’expressa dins de la insuficiència del sistema convencional cristià, es nodreix de la confluència de sabers del seu temps. Així, Llull assumeix el repte de reinterpretar codis per a l’elaboració de la seva Art, un model propi de contemplació i coneixement.
Aquesta exposició anirà acompanyada d’un extens programa d’activitats durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2016, i de la presentació de la instal·lació audiovisual unfold, de l’artista japonès, establert a Berlín, Ryoichi Kurokawa, que per a aquesta obra ha pres com a punt de partida la figura de Ramon Llull.unfold és una instal·lació audiovisual que permet una experiència sinestèsica i immersiva.
A través de la unificació completa de so i visió, Kurokawa ha creat una expressió abstracta del principi de l’univers. Aquest treball, de creació recent i produït pel FACT de Liverpool al començament de 2016, transforma dades espacials, en concret, els fenòmens relatius a la formació i a l’evolució de les estrelles i les galàxies, en sons, imatges i vibracions.
Per a unfold, Kurokawa ha col·laborat al costat de Vincent Minier, astrofísic de l’Institute of Research into the Fundamental Laws of the Universe‎ (CEA Irfu, París-Saclay). L’artista ha tingut accés tant al laboratori com a les dades científiques, un fet sense precedents que ha utilitzat per crear sorprenents representacions en 3D de l’espai que inclouen algunes interpretacions de com es formen els cúmuls estel·lars i del naixement dels estels semblants al sol.
L’artista, inspirat en els darrers descobriments en el camp de l’astrofísica, ha volgut prestar especial atenció a l’experiència sensorial, de manera que aquests entorns immersius de gran bellesa transportin l’espectador a les profunditats de l’univers i als secrets dels seus inicis, per extensió, al seu origen.
Nial nou-180x178Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px