Emociona't_Banner_817x68_2

Notícies

El Museu d'Art restaura 10 obres del fons d'art de la Diputació

bonart Girona - 11/10/16
El Museu d\'Art restaura 10 obres del fons d\'art de la Diputació
Banner-180x180-CAT210719_Vacca_Banner_180x180
La Diputació de Girona destina anualment una partida per a restaurar obres del seu fons al Museu d'Art de Girona. En aquesta ocasió es presenten les restauracions dutes a terme entre 2015 i 2016 que comprenen: cinc olis del segle XIX i cinc talles barroques. Les obres totes elles provinents de les reserves del md'A han estat restaurades per l'equip de conservació i restauració del museu.

Entre els olis restaurats destaquen autors com Jaume Pons Martí, Josep Duran i Riera, Joaquim Planella i Conxello, tots ells pintors representatius del tombant de segle gironí. Pel que fa a les talles barroques restaurades una selecció passarà a formar part de la nova museografia de les sales d'exposició permanent del museu on fins ara hi havia ubicat aquest període i que es reobriran al públic el mes de novembre.

La restauració de les peces l’han portat a terme Ester Horno i Laia Roca (amb la supervisió de l’Àrea de Conservació-Restauració de l’Md’A), les quals, durant aquests mesos, hi han estat treballant per aconseguir-ne una correcta lectura estètica i assegurar-ne una bona conservació en el futur.

El vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira; la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, i les restauradores Ester Horno i Laia Roca han estat els encarregats d’explicar en què ha consistit aquesta tasca.

Foto Marti Artalejo.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68