817x68-cat

Notícies

El Museu Darder celebra el seu Centenari

El Museu Darder celebra el seu Centenari
bonart banyoles - 22/10/16
Enguany el Museu Darder de Banyoles celebra el centenari de la seva inauguració. L’efemèride se celebrarà a l’octubre, coincidint amb les festes de Sant Martirià, que és quan es va inaugurar, l’any 1916. La novetat més important que l’Ajuntament de Banyoles ha impulsat és la reobertura entre setmana d’aquest espai tant emblemàtic. Això permetrà recuperar visitants entre setmanes, tant individuals com col·lectius, i poder disposar de més cobertura a l’hora de programar les seves activitats.

Els nous horaris dels Museu Darder, ja en funcionament, són de dimarts a dissabte de 10.30 h a 13.30 h. i de 16 h. a 18.30 h., i el diumenge de 10.30 h. a les 14 h.

 

Fins al 9 d’octubre es podrà visitar al Monestir de Sant Esteve, Carles Fontserè: l’aventura artísitica. Aquesta exposició visualitza l’aventura artística de Carles Fontserè, una de les més fascinadores del segle XX català. D’una vitalitat desbordant, l’artista dugué a terme una trajectòria nòmada i polifacètica, per necessitat i per vocació. Va ser cartellista destacat durant de la Guerra Civil, pintor, gravador, il·lustrador de llibres, dibuixant de còmics, escenògraf i fotògraf. La mostra ofereix un recorregut per les diferents disciplines conreades per l’artista, tot destacant la seva obra fotogràfica realitzada a les metròpolis europees i americanes. Per primera vegada es presenta una selecció de les fotografies inèdites dutes a terme a les terres gironines.

Fins al 20 de novembre es podrà visitar al Museu Arqueològic, l'exposició Tira del fil ... del cotó més just, està integrada per 24 fotografies del fotoperiodista Siguin Hawkey que ha treballat per mitjans prestigiosos com The New York Times, BBC, The Guardian, entre d’altres. Proposa al visitant un viatge al Senegal per reivindicar, a través de l'exemple, el treball que realitzen 10.000 persones que produeixen cotó sota els criteris de Comerç Just per la Federación Nacional de Productores de Algodón (FNPA). Es reivindiquen les formes de producció alternatives a les de la indústria tèxtil mundial, governada per multinacionals i denunciades sovint per les lamentables condicions laborals que suporten les persones treballadores que les produeixen.
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...