banner-elscatala-817x88px
\

Notícies

"L'espai que hi ha": una proposta de pli-é collective en el marc de The Wrong Biennale

bonart - 27/01/20
Nial nou-180x178Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
pli-é collective presenta el 30 de gener de 2020 la segona deriva del projecte deslocalitzat L’espai que hi ha com un desplegament expositiu fora dels marcs museístics tradicionals.

Després de les intervencions realitzades en el Recinte Hospitalari de la Maternitat de les artistes Ariadna Garriga i Carlota Miralbell, la segona deriva es durà a terme en un dels majors focus de condensació turística de Barcelona: Les Rambles. Les artistes Laura Bono i Llapispanc realitzaran un recorregut visual i sonor en aquest espai urbà saturat, proposant-nos una lectura diferent del mateix.

El segon recorregut serà presentat el proper 30 de gener, i serà activat el 8 i 13 de febrer a les 20.00h a Les Rambles. El projecte s’estendrà fins al mes de març amb les derives de Las Russalkas i Ricardo Cárdenas.

«L’espai que hi ha» és una proposta deslocalitzada que es presenta en tres recorreguts diferents, tres coreografies mòbils desenvolupades per les sis artistes seleccionades. En cada una de les derives, una parella d’artistes realitza diferents lectures d’un mateix espai, proposant noves rutes a través d’estímuls de format sonor i / o visual que dicten els desplaçaments del públic i permeten l’alteració de la seva percepció. Les lectures de cada artista es recullen digitalment en un router que emet un senyal wifi al qual les participants han de connectar-se per poder accedir a les diferents opcions de recorregut i, per tant, a les diferents lectures de l’espai.

La xarxa del wrong router genera un espai virtual amb una temporalitat pròpia que només s’activa si hi ha cossos que encarnen i performen els diferents recorreguts. Les narratives creades específicament per aquesta proposta pretenen estimular els cossos en un procés d’immersió en l’entorn i amb l’obra. Cada una d’aquestes lectures són una representació complexa de com es desenvolupen les formes de poder, un qüestionament de la seva manera d’operar en i a través de l’espai i el lloc.

pli-é collective és un grup de recerca i comissariat format per Eva Paià, Marina Ribot Pallicer i Angelica Tognetti, actualment en residència a la Sala d’Art Jove. El col·lectiu es dedica a desenvolupar i experimentar amb models i metodologies curatorials que no es limiten a espais expositius tancats o a relacions unilaterals i jerarquitzades.

La seva proposta es durà terme dins el marc de The Wrong Biennale, un esdeveniment global deslocalitzat que té l’objectiu de crear, promoure i impulsar l’art digital contemporani a un públic més ampli. La biennal reuneix una extensa selecció d’obres digitals, i abraça artistes, comissàries i institucions de la escena artística actual.

Et poden
Interessar
...

817x68