BannerFCC_Bonart

Notícies

"Marentus" d'Alfonso Borragán a L'Automàtica

\
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs
bonart - barcelona - 26/10/16
El dia 7 de novembre de 21 a 22.30 h. tindrà lloc l'acció col·lectiva Marentus de l'artista Alfonso Borragán a L'Automàtica, carrer de la Legalitat, 18 de Barcelona, organitzada per Galeria La Place i FoodCultura.

Marentus (panal en llatí) és un panal òptic elaborat per Alfonso Borragán. Durant 20 mesos, el material fotosensible ubicat al seu interior ha estat constantment interferit per la vida i la intervenció de les abelles, obtenint una imatge analògica produïda durant una llarga exposició de quasi dos anys. L'acció consistirà en una ingesta col·lectiva on les persones assistents extrauran i menjaran la mel directament del panal òptic sense abelles. La ingesta de mel és l'única forma d'extraure el negatiu del seu interior. L'acció es farà a la impremta tipogràfica L'Automàtica convertida en un espai inactínic per a protegir la imatge durant el seu revelat. Aquesta obra és part del projecte que Alfonso Borragán està desenvolupant per a BeeHave, una iniciativa de la Fundació Joan Miró de Barcelona.

La pràctica artística d'Alfonso Borragán s'articula entre la investigació, la docència i la producció. Els seus treballs són el resultat de llargs processos d'investigació, treball en equip i context. Els seus projectes recents inclouen una col·lecció de pedres corporals, la creació de màquines que resignifiquen la composició i circulació de l'aire, la re-acció d'un grup de cossos creuant el fons d'un riu abraçats a una pedra o la ingestió col·lectiva d'un meteorit. La seva pràctica adopta una varietat de formes que van des del vídeo, la fotografia, les instal·lacions o les accions. Construeix situacions i dispositius que plantegen interaccions que s'accionen i desapareixen amb ells. Les seves obres s'articulen entre elles, formant part d'un sistema de preguntes en procés. Alfonso Borragán va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i posteriorment va seguir la seva formació en el MFA Slade School of Fine Arts (London). Treballa i viu a Londres. Ha desenvolupat i compartit treballs a Espanya, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Suïssa, Noruega, Canadà, US, Colòmbia o Índia. Els seus últims treballs s'han pogut veure al MUSAC, León (No man's Land: Mneme); Flora, Bogotá (Médula Líquida); La Casa Encendida, Madrid (Sidelito); Plataforma, Bogotá (Fosfofagia 04); Instituto Cervantes de Nueva York (Documentation of 19 days living in a cave); o en Khoj Artist Association, India (Fosfofagia 03). Actualment és docent a Slade School of Fine Arts (Londres) i ha impartit classes, talleres i conferències a Camberwell School of Arts, London College of Communication, Swansea Metropolitan, Plymouth University of Arts, Universidad de Cantabria, Universidad de Barcelona, Instituto de Arquitectura Avanzada de Cataluña (IAAC) o en l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.

A la imatge, Marentus. Panal òptic carregat amb placa de bromur de plata. Exposició a 'La Caverna de la Luz'. Santander 2013. Foto: Javier Vila.

Et poden
Interessar
...