FCC-Segell-banner4
Rosa Febrer i Tere Arasa a la sala 2 de Terracota

Exposicions

Rosa Febrer i Tere Arasa a la sala 2 de Terracota

bonart la galera - 28/10/16
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
Del 2 de novembre a l’11 de desembre del 2016, la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de pintura de les artistes Rosa Febrer Marques i Tere Arasa Pla.

Rosa Febrer és el primer cop que exposa al Museu Terracota, mentre que Tere Arasa ho va fer en una altra ocasió amb una exposició col·lectiva amb el grup Associació Benicarló Art. Rosa Febrer és nascuda a Benicarló tot i que resideix a Ulldecona, ha estudiat a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa i a l’Escola de Narcís Galià. Ha obtingut infinitat de premis des del 1998 fins a l’actualitat tant en la modalitat pintura ràpida com en pintura convencional i ha realitzat exposicions a diverses ciutats: Tarragona, Vinaròs, Alcanar, Ulldecona, Benicarló i Tortosa. La pintura de Rosa és figurativa, representant escenes de la vida quotidiana, paisatges, natures mortes, carrers dels nostres pobles, etc. la llum, el color i el volum són els elements que més destaquen per damunt de qualsevol altre aspecte formal en les seves composicions. Aquest predomini de la llum i el color són una clara influència del seu mestre Narcís Galià. Una bona formació que li ha permès assolir un estil propi amb obres de qualitat. Obres diàfanes, pures, flamants, de colors vius, càlids, volums ben aconseguits, formes geomètriques marcant la composició i una llum tossuda que ho envaeix tot. Les composicions de Rosa ens transmeten sentiments i sensacions, el caliu humà, l’esforç, la perseverança, el compromís, l’afecte o la senzillesa, un cúmul d’impressions que fan que ningú quedi impertorbable en veure la seva obra.

Tere Arasa, de Santa Bàrbara, és autodidacta. Des de molt jove ha tingut una enorme afició pel món de l’art en pràcticament totes les seves vessants: dibuix, pintura a l’oli i acrílica, estampació, orfebreria, terrissa, etc. Ha participat en diferents concursos de pintura ràpida de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta, Baix Camp i Maestrat, havent estat premiada en diferents ocasions. Ha realitzat exposicions particulars i col·lectives a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Maestrat i també a Vinaròs i Benicarló. La pintura de Tere, és figurativa i li agrada pintar, sobretot, paisatges de les nostres terres. Una llum tènue i viva, alhora, emplena les seves obres, plasmant la realitat d’allò que veu i copsant fins el darrer detall. Pulcritud, bellesa, calma, harmonia, pau, serenitat i un domini absolut del dibuix són els elements que més destaquem. Sembla que en qualsevol moment puguem entrar a les seves composicions i sentir la brisa del mar, la flaire de romer de la muntanya, de l’herba fresca, el brogir del vent… Tere retrata les nostres terres, els seus racons i tot allò que ens ofereixen, a través d’una tècnica quasi perfecta que ens permetrà gaudir de tot allò que contemplem amb una immensa placidesa essent tota una benedicció per als nostres sentits, tenint en compte els temps tan convulsos que ens ha tocat viure.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021