FCC-Segell-banner4
El Claustre de la Diputació acull la 58a Exposició Filatèlica de les Fires

Exposicions

El Claustre de la Diputació acull la 58a Exposició Filatèlica de les Fires

bonart girona - 28/10/16
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturathumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El claustre de la Diputació acull fins al proper 6 de novembre la 58a Exposició Filatèlica de les Fires i Festes de Sant Narcís, una mostra que consta de 24 plafons, en els quals s’exhibeixen cinc col·leccions privades d’alt nivell. Està organitzada per la Societat Filatèlica Gironina (SOFIGI) i hi destaca, especialment, la «Col·lecció de cartes complicades» de Xavier Andreu, que ret homenatge a la feina i l’esforç fet pels professionals de correus, i que recull tot un seguit de cartes que varen tenir un recorregut llarg i complicat abans d’arribar a destí. L’edició d’enguany també homenatja als 120 anys de servei de l’agència de transport Corcoy (1896-2016), l’empresa familiar gironina de paqueteria més antiga de la província.

L’exposició va ser inaugurada per Fermí Santamaria, president accidental de la Diputació de Girona, i Antoni J. Maqueda, president SOFIGI. Estarà ubicada al claustre de la Diputació i es podrà visitar fins al 6 de novembre, de dilluns a diumenge de 10 a 19 h. D’altra banda, a partir del 29 d'octubre, la mostra s’ampliarà amb 46 plafons més que ocuparan un espai complementari: el saló de plens de l'Ajuntament de Girona.

El dia 29 d'octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Narcís, de 12 a 14 h, a la Diputació de Girona hi haurà un funcionari de Correus, el qual recepcionarà totes aquelles cartes que es vulguin enviar i que estiguin ja franquejades (que portin el segell posat). El funcionari utilitzarà un mata-segells commemoratiu dels 120 anys de Transports Corcoy

La Societat Filatèlica Gironina es va crear l'any 1952. Des de llavors, coincidint amb les Fires i Festes de Sant Narcís, ha organitzat i promogut anualment l'exposició filatèlica i l'edició de segells i mata-segells dedicats a efemèrides, personatges il·lustres i monuments gironins. L'any 1997 el claustre de la Diputació de Girona va acollir l'exposició per primer cop, i, des de llavors, ho ha continuat fent ininterrompudament.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021