BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Combinatòria" de Salvador Juanpere i Joanpere Massana a l'Espai Cavallers

\
Eude, genericBaner_MarDeFons_Bonart_180x180
bonart - lleida - 04/11/16
La Galería Espai Cavallers de Lleida es vol sumar a l'Any Llull amb una exposició que té com a títol Combinatòria i en la que es presenten obres dels artistes Salvador Juanpere i Joanpere Massana. Es podrà visitar de l'11 de novembre a l'11 de desembre del 2016.
Ramon Llull (1232-1316) és un dels escriptors més polifacètics de la tradició europea: filòsof, teòleg, lògic, novel·lista, poeta, místic, polemista, missioner.
Va aconseguir una cohesió a aquesta extraordinària diversitat, a través del desplegament d'unes 265 obres, en català, llatí i àrab, amb un sistema combinatori i semimecànic de demostració que ell va anomenar "Ars".
Llull, va tenir la intuïció extraordinària de veure que tot estava relacionat, va crear un sistema de pensament metòdic, conegut com a Ars magna, (publicat el 1315) i que interrelacionava totes les disciplines del coneixement del seu temps (astronomia, filosofia, teologia, lògica, medicina, dret...). El llenguatge que va utilitzar per expressar tot això, és l'ars combinatòria, un bon exemple de com posar en relació coses diferents.
L'elecció d'aquests artistes per part de la galeria ha estat feta tenint en compte el perfil de cada artista des d'un punt de vista interpretatiu de l'obra de Llull, el seu personal interès pel treball i la figura de Llull i el fet que la combinatòria dels seus noms dóna lloc a un so comú: Joanpere i Juanpere.

Et poden
Interessar
...