download

Exposicions

"Teixint Cultures" al Museu Marítim

\
bonart barcelona - 07/11/16
El Museu Marítim de Barcelona presenta fins al novembre de 2016 la mostra Teixint Cultures. Es tracta d’un projecte d’instal·lació artística a partir de la construcció d’embarcacions escultòriques amb fusta i materials vegetals, inspirades en les formes de les embarcacions tradicionals i les formes orgàniques de la natura, treballant amb la tècnica de la cistelleria. Els participants del taller han treballat en equip per construir fins a una desena d’embarcacions, amb materials com fusta i corda.
Les embarcacions que ara s’exposen a les Naus de la Generalitat de l’MMB, s’han construït a la vista del públic del museu durant una setmana en un taller que ha reunit participants de 15 nacionalitats diferents. Aquest projecte s’emmarca dintre d’un seguit de tallers participatius que tindran lloc a Catalunya sota el títol: “Pau, justícia i preservació de la creació”. D’aquesta manera, els coordinadors del projecte a Catalunya: Ariane Patout i René Müller, amb els promotors de la Universitat d’Arts Aplicades de Salzburg (Àustria), comencen a crear la flota catalana d’embarcacions escultòriques amb materials vegetals que viatjarà al LutherFestival 2017 de Wittenberg (Alemanya).
Les embarcacions es realitzaran també en tallers a diversos països europeus i, amb el seu viatge fins a Wittenberg (Alemanya), reflectiran el viatge que els immigrants emprenen des dels seus països d’origen. Les peces escultòriques resultants ompliran un llac en aquesta població alemanya, visualitzant del drama que es viu a la Mediterrània. Un altre dels objectius dels tallers desenvolupats, com el del Museu Marítim de Barcelona, és ser punt de trobada entre participants de diferents cultures i amb diferents nivells d’arrelament a la ciutat. Els organitzadors volen, així, teixir cultures, creant un pont entre els participants i fomentant la seva integració social. Els coordinadors d’aquest taller a Barcelona són Rene Müller i Ariane Patout. Aquest tàndem creatiu va guanyar el 2014 el Premi FAD d’Arquitectura pel seu projecte Leña de Luxe: Wild furniture. Una mostra més de la vinculació de la seva obra amb els materials provinents de la natura: a partir d’arbres morts els artistes reconverteixen els troncs en cadires i altres objectes quotidians.
JP_Bonart-180x180-Online_Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px