banner-elscatala-817x88px
La filla de Subirachs i el pintor Mejan denuncien la destrucció d\'un temple avantguardista

Notícies

La filla de Subirachs i el pintor Mejan denuncien la destrucció d'un temple avantguardista

bonart gavà - 10/11/16
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Subirachs_Bonart_360x356
La filla del pintor Josep Maria Subirachs, Judit Subirachs i el pintor Josep Maria Mejan han denunciat la destrucció d'un temple avantguardista de Gavà amb escultures de Subirachs i vitralls de Mejan, artista que resideix actualment a Llanars.

La capella de l'Assumpció de Gavà, segons Judit Subirachs, va ser destruïda sense contemplacions l'any 2006. L'obra va unir el 1968 al seu pare, a l'arquitecte Joan Barangé i el pintor Josep Maria Mejan, únic supervivent de l'obra. Judit Subirachs explicarà el cas en el decurs d'una conferència prevista pel dia 12 de novembre dins de la IX Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà, al Museu de Viladecans.

El conjunt escultòric de Subirà i els vitralls de Mejan van ser destruïts després que les Germanes dels Pobres de Gavà venguessin el complex on es trobava el temple a la societat privada laica, la Residencia San Lorenzo que va tirar endavant les obres que varen suposar que on hi havia l'obra de Subirachs i de Mejan ara hi hagi els vàters d'un geriàtric.

La filla de l'escultor i Mejan volen aclarir tot el que va referència a aquest tema, ja que consideren incomprensible que es donés autorització a la destrucció de les obres sense el seu coneixement. "Volem arribar –ha dit Mejan a bonart– allà on sigui per aclarir molts punts foscus d'aquest tema".

A la imatge, el temple amb l'obra de Subirachs i els vitralls de Mejan.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner