banner-elscatala-817x88px

Exposicions

"Miquel Blay. Sentiment olotí" al Museu de la Garrotxa

bonart olot - 20/11/16
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Museu de la Garrotxa d’Olot, el Museu d’Art de Girona i el Museu del Prado de Madrid porten a terme un projecte comú i complementari per commemorar la vida i l’obra de Miquel Blay resseguint les diferents etapes vitals i creatives de l’artista. Tot comemorant el 150è aniversari del naixement de l’escultor Miquel Blay (Olot, 1866 – Madrid 1936), el Museu de la Garrotxa és escenari de l’exposició Miquel Blay. Sentiment olotí fins al 15 de gener del 2017.

Blay va ser un dels escultors més importants i de més èxit de finals del segle XIX i principis del XX amb un ampli reconeixement. “Només quan la solidesa i la bellesa estan extremadament unides, és quan s’aconsegueix el resultat que es busca: crear una veritable obra d’art reposada i estable”, va explicar Blay.

En aquesta celebració, la mostra que presenta el Museu de la Garrotxa se centra en els vincles que Blay va mantenir sempre amb la seva ciutat natal, no només per raons familiars, sinó especialment en relació amb la seva activitat artística.

Miquel Blay. Sentiment olotí mostra aquesta estreta relació entre la ciutat i la seva figura. A Olot, Blay es va formar i va produir les seves primeres creacions, i va mantenir sempre una forta vinculació amb la capital de la Garrotxa. Comissariada per Mercè Doñate, en l’exposició es podran veure obres procedents del Museu d’Art de Girona, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Taller d’Art Cristià d’Olot, de l’Escola de Belles Arts d’Olot, de la família Blay, de col·leccions particulars, i també del mateix fons del Museu de la Garrotxa. També s’hi troba documentació procedent de la Biblioteca Marià Vayreda, de la Biblioteca de Ripoll, de la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. A més d’escultures, també hi ha dibuixos, retrats i documents, entre altres elements.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68