banner-elscatala-817x88px
José Márquez exposa Roca i terra a les Parets del Gran Café

Exposicions

José Márquez exposa Roca i terra a les Parets del Gran Café

bonart cáceres - 22/11/16
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
La mostra recull algunes de les seves obres paisatgistes realitzades entre els anys vuitanta i noranta.

El Gran Cafè de Càceres de Càceres acull la seva última exposició de l'any 2016, la segona d'aquesta cinquena temporada, de la mà de l'artista de Càceres José Márquez Pedrera, mostrant un recull d'algunes de les seves principals obres realitzes durant les últimes dues dècades del passat segle XX.

Es tracta d'una col·lecció de quinze obres de petit i mitjà format, on l'autor mostra la seva admiració pels paisatges naturals que l'envolten, característics de la zona de Malpartida de Càceres i voltants, com poden ser els Barruecos o els Arenals. El títol de l'exposició 'Roca i Terra' fa referència a la particular orografia d'aquests paisatges, fàcilment recognoscibles per a qui els conegui i igualment suggeridores per a qui no els hagi visitat mai.

Una exposició que brinda l'oportunitat de conèixer algunes de les obres inicials d'aquest artista autodidacta, amb més de 30 anys de carrera i la trajectòria l'ha portat durant els últims anys a submergir-se en processos pictòrics purament abstractes. D'aquesta manera podem trobar-nos aquí amb una sèrie de pintures paisatgistes d'origen figuratiu, sobre llenç, taula o paper, construïdes a partir d'un característic traç solt i empastat que a vegades podria remetre'ns a l'Impressionisme. Una selecció d'obres que constitueixen una etapa artística més desconeguda de José Márquez i prèvia a l'abstracció.

La qualitat en la factura i materials emprats en aquestes d'obres queda patent en la data de producció de cadascuna d'elles, la majoria amb una història de més de 30 anys i cap amb menys de 20, mantenint un perfecte estat de conservació.
La mostra quedarà oberta al públic a partir dia 24 de novembre i es podrà visitar al llarg de tot el Nadal, fins al  29 de gener.

Et poden
Interessar
...

817x68