818x68-Bonart-IA

Notícies

La Fundació Museu Picasso Màlaga. Llegat Paul, Christine i Bernard Ruiz Picasso celebren la segona reunió del Patronat

La Fundació Museu Picasso Màlaga. Llegat Paul, Christine i Bernard Ruiz Picasso celebren la segona reunió del Patronat
bonart màlaga - 22/11/16
La Fundació Museu Picasso Màlaga. Llegat Paul, Christine i Bernard Ruiz Picasso han celebrat el 21 de novembre la segona de les reunions del Patronat d'aquest exercici, amb un ordre del dia que contempla el Pla d'Actuació 2017, un any que es preveu de gran intensitat museística.

A manera de balanç de 2016, un exercici que està previst que conclogui superant les expectatives fixades, destaca que tant la Col·lecció MPM com les exposicions temporals inaugurades aquest any - Joc d'ulls, Mural. Jackson Pollock. L'energia feta visible i Joaquín Torres-García: un modern a la Arcadia- han rebut una gran resposta tant de la crítica com del públic, que s'ha vist reflectida en dades quantitatives com que el nivell d'ingressos propis de la pinacoteca s'acosta al 50 per cent del total del seu pressupost. El Patronat de la pinacoteca està presidit per la seva presidenta, Rosa Aguilar, Consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia i pel president del Consell Executiu, Bernard Ruiz-Picasso. En aquesta línia, el Museu Picasso Màlaga afronta 2017 amb nous projectes, amb una programació museística i expositiva que sens dubte renovarà l'interès dels clients i ciutadans.

Des del 26 d'abril i fins al 17 de setembre, Bacon, Freud i l'Escola de Londres mostrarà, en col·laboració amb Tate, el treball de pintors figuratius de primera línia que entre la postguerra i els anys 80 a Gran Bretanya i a Londres, com a lloc de trobada artístic i existencial. A partir de la plasmació de la figura humana i del seu propi paisatge quotidià, aquests artistes van transmetre la fragilitat i vitalitat de la condició humana i van desenvolupar simultàniament nous enfocaments i estils, traduint a l'art la vida i reinventant la manera de representar-la. Segons la comissària de l'exposició, Elena Crippa, durant molt temps el seu treball va semblar xocar de front amb el discurs artístic dominant, però en les últimes dècades s'ha reconsiderat i ha rebut una posició central per a una comprensió més rica i complexa de l'art i la cultura posteriors a la Segona Guerra Mundial ". A més d'obres de Francis Bacon i de Lucian Freud, s'exposaran obres de Michael Andrews, Frank Auerbach, David Bomberg, William Coldstream, R. B Kitaj, Leon Kossoff, Paula Rego i Euan Uglow.

Finalment, des del 9 octubre 2017 i fins al 28 gener 2018, Som plenament lliures. Les dones artistes i el surrealisme serà una exposició que traçarà un panorama del nou horitzó creatiu obert per les dones en el marc del primer surrealisme. A través d'un significatiu conjunt d'obres, es mostrarà l'emergència d'una nova sensibilitat de contrast amb la societat patriarcal. Comissariada pel professor José Jiménez, catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Autònoma de Madrid, la mostra pretén atorgar un just protagonisme a aquest grup d'artistes la producció va assolir un grau de consistència i reconeixement internacional veritablement notable, entre elles Eileen Agar, Claude Cahun, Leonora Carrington, Germaine Dulac, Leonor Fini, Valentine Hugo, Frida Kahlo, Dora Maar, Maruja Mallo, Lee Miller, Nadja, Meret Oppenheim, Kay Sage, Ángeles Santos, Dorothea Tanning, Toyen, Remedios Varo o Unica Zürn.
180x180CATRevistes_Banner_300x250

Et poden
Interessar
...