BONART_1280x150

Exposicions

"Vida aquàtica" de Raül Martínez al Museu Marítim

\
bonart barcelona - 25/11/16

El 15 de desembre, el Museu Marítim de Barcelona inaugura Vida aquàtica de Raül Martínez. La mostra inclou 15 escultures amb mecanismes de moviment d'animals marins fetes a partir de metalls de rebuig.

L’autor, amb gran maestria i habilitat per a la fusió de metalls i ús de mecanismes en desús, dóna vida a uns animals marins totalment metàl·lics. Les peces, a més, contenen sensors de moviment que s’activen quan el visitant s’hi apropa. Així, en paraules de l’autor “els materials de rebuig tenen una segona oportunitat i recobren vida amb creacions inspirades en models naturals que intenten imitar no tan sols el moviment sinó també el caràcter i, sobretot, l’essència de vida que desprenen tots els organismes de mar”. La sensació de vida de les peces contrasta amb els metalls i materials reciclats amb els quals han estat creades les figures.

L’afició de l’autor pel fons marí i la seva feina com a operari en una empresa familiar de màquines industrials trituradores de metalls són el punt d’inflexió que fan que Raül Martínez recopil·lés grans quantitats de metalls i materials i els dónes forma. Fa gairebé vuit anys, va crear la primera peça a partir d’aquests metalls i de sensors, i altres materials de deixalleria. Amb gran enginy i autoaprenentatge va soldar i arreglar mecanismes donant-los-hi una nova forma: la d’animals marins. Així, motors de vehicles fora d’ús, paraigües, ferros de retalls de tallers, encenalls metàl·lics, etc., donen vida a meduses, bancs de peixos, un cranc ermità, un caballet de mar, estrelles, una tortuga, entre d’altres.

La mostra es podrà visitar fins al 5 de febrer de 2017.

SS_Bonart-180x180-OnlineImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal