BannerFCC_Bonart

Exposicions

La Biennal d'Art Contemporani Català a la Societat l'Amistat

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
bonart - cadaqués - 08/12/16
Coincidint amb les celebracions de la Festa Major d'Hivern, la Festa Major de la Mare de Déu de l'Esperança que tenen lloc a Cadaqués, La Societat l'Amistat acull i aposta novament per l'art més nou dels joves creadors del país i exposa la vintena edició de la Biennal d'Art Contemporani Català, que és itinerant per Catalunya. La mostra es podrà veure del 15 de desembre al 7 de gener del 2017.

D'aquesta manera, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cadaqués, aquesta població manté viva la flama de les arts joves participant en aquest fet descentralitzat de l'art jove i fent de la població un dels indrets que formen part del recorregut itinerant de la Biennal.
A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s'hi varen presentar 61 dossiers, d'entre els quals el jurat de selecció ha triat els 7 artistes que conformen l'edició d'enguany. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

La biennal 2016 és un impuls a l'art d'avui i un toc d'atenció de la creativitat més jove del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. Catalunya un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. També és una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el territori català.
En aquest sentit, La Societat l'Amistat de Cadaqués acull de nou aquesta biennal, tot fent difusió de la creativitat del nostre jovent i fen possible que els seus treballs facin un recorregut itinerant per tot el país.

El jurat de la Biennal 2016 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin Historiadora d'art de Reus, Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona i col·laborador de bonart i Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Hi ha participat Lluc Baños nascut i amb domicili a Barcelona, Gara Basilio nascuda i amb domicili a l'Hospitalet de Llobregat, Clara Cortés nascuda i amb domicili a Vic, Dani Gasol nascut a Tarragona, viu a Barcelona, Iván Morales nascut a Girona, viu a Barcelona, Àlex Palacín nascut i amb domicili a Barcelona i Xavier Pretel nascut a Barcelona, viu a Argentona.

A la imatge, obra d'Ivan Morales.

Et poden
Interessar
...