Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

El 4 Gats presenta els actes del 120è aniversari

El 4 Gats presenta els actes del 120è aniversari
bonart barcelona - 12/12/16
El Restaurant 4 Gats ha presentat el programa oficial d’activitats que tindran lloc durant els propers dotze mesos i que serviran per commemorar el 120è aniversari de l’emblemàtic establiment, inaugurat a Barcelona el 12 de juny de 1897. Durant la presentació de les activitats s’ha fet públic el cartell guanyador que servirà per il·lustrar l'efemèride. L’autora del cartell escollit ha estat Noemí Carrau, amb una obra titulada Brindis.

El concurs ha comptat amb la participació de més de 50 il·lustradors de tota Catalunya. Les 10 obres finalistes formaran part d’una exposició col·lectiva que se celebrarà el mes de gener de 2017 i que servirà per inaugurar els actes de l’aniversari.

L’aniversari de 4 Gats inclourà tot un seguit d’activitats que se celebraran al llarg dels 12 mesos de 2017 i que tindran com a comú denominador la cultura –concretament  la pintura, la fotografia i la literatura–, la solidaritat i la gastronomia.

La primera de les activitats tindrà lloc les tres primeres setmanes de cada mes. En aquests dies, el menjador principal del Restaurant 4 Gats esdevindrà, un cop més, una sala d’exposicions que acollirà fins a 11 exposicions individuals d’alguns dels millors pintors, dibuixants i fotògrafs del moment. Així, els visitants de 4 Gats podran contemplar les obres d’artistes com Gerard Quintana, Nuria Feijoo, Rocío Bonilla o Pilarín Bayés. La primera exposició, que se celebrarà entre el 9 i el 29 de gener, exhibirà les 10 obres finalistes del concurs de cartells.

Una altra de les activitats prevista és la del premi literari Ploma 4 Gats, que enguany arriba a la seva tercera edició amb importants novetats. El certamen literari, organitzat amb el suport de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, premia els millors relats originals escrits en català o castellà amb una llargada màxima de 3.000 caràcters. La principal novetat d’aquesta tercera edició serà la creació d’una nova categoria: si ens els primers dos anys el premi es limitava a escriptors d’entre 18 i 30 anys, en aquesta tercera edició es crearà una segona categoria per aquells majors de 30 anys. La recepció d’obres originals arrencarà el mes de març i la gala d’entrega es farà a principis de juny.

La solidaritat també tindrà una presència important en l’aniversari de 4 Gats. Així, cada més tindrà lloc l’Hora del Conte Solidari. Un diumenge de cada mes, al restaurant organitzarà la lectura pública d’un conte que hagi marcat la vida del seu narrador, que serà un personatge popular de la vida catalana com el doctor Eduard Estivill, l’escriptora Empar Moliner, els músics del grup Gossos, o l’actriu Mariona Ribas, entre d’altres. La sessió de contes anirà acompanyada d’un esmorzar de xocolata amb xurros. L’entrada té un cost de 5 euros que es destinaran a una entitat benèfica de la ciutat de Barcelona.

Una altra de les activitats destacades serà el Concurs d’Sketching o Pintura Ràpida, que es durà a terme un diumenge de tardor al matí. Aquest concurs convida als artistes de Barcelona a apropar-se al restaurant i, durant un matí, realitzar dibuixos de temàtica relacionada amb 4 Gats i el modernisme. El concurs està obert a tot tipus de modalitats artístiques (pictòrica, aquarel·la, oli, carbó o plomí). Les obres guanyadores seran premiades i exposades a l’interior del restaurant.

Finalment, el 12 de juny, el dia d’exacte de la fundació del restaurant, tindrà lloc un sopar de gala on hi assistiran personalitats de tots els àmbits de la ciutat i del país. El menú del sopar serà sorpresa i comptarà amb la col·laboració d’un reconegut cuiner català.

A les imatges, a dalt, interior dels 4 Gats actualment i a sota, detall de Brindis, de Noemí Carrau, cartell guanyador del Concurs de Cartells.
Banner-Flama-180x180px_v1-cat180x180 px

Et poden
Interessar
...