banner-elscatala-817x88px
L\'Aixecada de Càntirs d\'Argentona participarà en el Festival DAU

Exposicions

L'Aixecada de Càntirs d'Argentona participarà en el Festival DAU

bonart barcelona - 15/12/16
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
L'Aixecada de Càntirs d'Argentona participarà a Barcelona en el Festival DAUa les places, junt amb altres jocs de diferents localitats catalanes i d'altres països europeus, com a joc popular i tradicional representatiu del nostre país.

El President del Patronat del Museu del Càntir i diversos membres dels Amics del Museu seran els encarregats de presentar el joc.

El Dau és un festival de jocs jove, és la cinquena edició, i malgrat que la seva joventut ja és un dels festivals de jocs més importants d'Europa.

Té el seu origen en els jocs de taula contemporanis, els jocs d'autor, i les editorials de joc i els autors vénen a presentar les seves novetats. Tot i ser un festival de jocs de taula contemporanis, també hi dedica un bon espai al joc popular i tradicional. És el tercer any que el joc popular està present al festival, enguany amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, en concret la direcció de cultura popular.

L'Aixecada, joc que es practica com a competició únicament a Argentona, se celebra cada 4 d'agost al matí, en el marc de la Festa del Càntir, des de l'any 1953.
Destresa, força i habilitat són els elements essencials per a poder aixecar 12 càntirs plens d'aigua que pesen de 5 a 200 kg.

Et poden
Interessar
...

817x68