MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

La Pedrera tanca l'exposició d'Oteiza i en prepara una de Frederic Amat

bonart barcelona - 02/01/17
L'exposició "Oteiza La desocupació de l'espai", que ha recollit en una retrospectiva a La Pedrera tota la trajectòria de l'escultor basc, ha tancat les seves portes amb èxit de públic i de crítica. En poc més de 3 mesos (es va inaugurar el 27 de setembre) l'exposició ha rebut gairebé 80.000 visitants. A més del públic general destaca especialment l'important nombre de centres educatius que han organitzat visites guiades per conèixer més a fons l'obra d'aquest artista.

Feia trenta anys que no s'organitzava a Barcelona una mostra monogràfica al voltant d'aquest escultor, una figura fonamental en la història de l'art del segle XX. Per aquest motiu la Fundació Catalunya-La Pedrera va voler recollir en una àmplia retrospectiva tota la trajectòria vital i artística d'Oteiza, amb 130 peces que incloïen escultures, dibuixos i documentació personal del mateix artista que permetien una perfecta aproximació a tot el seu procés de treball i experimentació.

L'exposició ha estat comissariada per Gregorio Díaz i Elena Martín, i organitzada en estreta col·laboració amb la Fundación Museo Jorge Oteiza, que és qui ha cedit la majoria de les obres presents en aquesta retrospectiva.

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha demostrat amb l'exposició de Jorge Oteiza el seu ferm compromís amb la qualitat de la seva programació expositiva i el foment de la cultura, apropant-la al nombre més gran de persones possible. Aquest mateix compromís seguirà present amb la pròxima mostra que obre les seves portes al març del 2017: "Frederic Amat. Zootrop".

Frederic Amat, nova exposició a La Pedrera
A partir del 21 de març l'obra de Frederic Amat prendrà el relleu i serà la nova exposició que oferirà La Pedrera.

Frederic Amat (Barcelona,1952), conegut principalment com a pintor i escenògraf, és un dels creadors més destacats del panorama artístic català contemporani. La seva concepció oberta de la pintura l'ha dut a integrar en el seu treball múltiples llenguatges artístics.

L'exposició «FredericAmat. Zootrop», que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera, presenta una selecció de projectes d'intervenció en espais públics, tant naturals com urbans, sovint vinculats a l'arquitectura, amb l'objectiu de crear un mapa, una topografia del seu treball, buscant sempre el component poètic que es deriva de totes les seves obres. A més, també es presenten algunes peces que, tot i ser alienes als projectes presentats, permeten establir-hi connexions i fer visibles els interessos i inquietuds d'aquest artista que apareixen de manera insistent en el conjunt de la seva obra.

Per aquesta mostra l'artista ha creat una intervenció específica per a La Pedrera, en la qual estableix un diàleg amb l'edifici i la seva memòria.

A la imatge, exposició d'Oteiza a La Pedrera.
Banner-Flama-180x180px_v1-catFM_Bonart-180x180px-Online

Et poden
Interessar
...