BannerFCC_Bonart
Del 13 al 22 de gener, Setmana Isidre Vicens

Notícies

Del 13 al 22 de gener, Setmana Isidre Vicens

bonart bescanó - 08/01/17
BONART_180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
Del 13 al 22 de gener se celebrarà la Setmana Isidre Vicens a Bescanó organitzada per l'ajuntament i l'Ateneu Republicà.

Els actes començaran el dia 13 de gener a les 20 h. al casal d'avis amb la inauguració de la setmana Isidre Vicens i de l'exposició de diverses obres del pintor. La presentació anirà a càrrec de l'alcalde de Bescanó i del president de l'Ateneu Republicà. Hi haurà una ponència sobre la persona i l'obra del pintor a àrrec del periodista i escriptor Pius Pujadas. L'exposició es podrà visitar durant tota la setmana de 17 a 20 h.

El dia 14, a les 9 del matí, inscripcions del concurs de pintura ràpida Isidre Vicens.

El diumenge, dia 15 a les nou del matí, caminada cultura Isidre Vicens a Montfullà organitzada per la colla excursionista l'isard. Guiada pel mestre i geògraf Lluís Sole i Perich, la sortida tindrà lloc al parc de l'ajuntament. Durant el recorregut es farà la descoberta d'una placa commemorativa al pintor a la seva casa de Montfullà i tot seguit nomenclatura de la plaça del costat del local social amb el nom del pintor per part de l'alcalde i dels regidors. A les 13 h., entrega de les obres participants en el concurs de pintura. Quedaran exposades les obres premiades al casal d'avis.

Finalment, el diumenge dia 22 de gener, a les 12 h. al casal d'avis cloenda de la Setmana Isidre Vicens amb el lliurament dels premis del concurs de pintura ràpida a càrrec de la família, l'alcalde i l'Ateneu Republicà. Entrega d'una rèplica de la placa commemorativa del pintor a la família i tancament de la setmana.

Isidre Vicens va morir a Girona a l’edat de 97 anys. Havia nascut a Montfullà. Residia al cor del barri vell de Girona. Isidre Vicens va ser guardonat amb el premi Bonart en la seva segona edició. El guardó el va rebre en l’acte que es va celebrar a la Fundació Espais de Girona el 5 de setembre del 2009. Vicens ha estat tot un referent de la pintura de la postguerra.

A les imatges, a dalt, Isidre Vicens. A sota, el pintor rep el Premi Bonart de mans de Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Any 2009).

Et poden
Interessar
...