banner-elscatala-817x88px
\

Notícies

"Del present al passat," cicle de conferències a la Fundació Barrié

bonart la corunya - 13/01/17
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
La Fundació Barrié en el seu compromís amb l'art contemporani inaugura a la seva seu de La Corunya un cicle de conferències en col·laboració amb la Reial Associació Amics del Museu Reina Sofia.

Mitjançant el comentari de l'obra d'una sèrie d'artistes espanyols contemporanis, tots ells d'indubtable projecció internacional, el cicle pretén dur a terme una anàlisi crítica de les fonamentals aportacions de cada un d'ells però, sobretot, aprofundint en les peculiars arrels històriques del seu art.

D'aquesta manera, es realitzarà un apassionant viatge del present cap al passat, a través del qual, gràcies a aquest, es descobrirà més i millor el que aquell ha estat i està sent, perquè l'art és una activitat en constant canvi.

En aquest sentit, cada un dels conferenciants convocats per aquesta aventura, seleccionats entre els millors especialistes en la matèria, tractaran de desxifrar en els artistes assignats els fonaments històrics dels seus respectius llenguatges i trajectòria a través de les obres que a parer seu millor l'acreditin.

Amb aquest cicle es pretén, en definitiva, no només revisar la singular i molt interessant història de l'art espanyol contemporani, sinó també, en ser l'art per naturalesa cosmopolita, obrir una finestra al que ha estat el seu rerefons internacional.
Les conferències són d'entrada lliure fins a completar aforament i se celebraran els dijous 19 i 26 de gener i 2 i 9 de febrer a les 20.00 hores a la seu de la Fundació a la Corunya.

Programa:
Gener 19: L'art espanyol entre el foc i el vidre, per Francisco Calvo Serraller, catedràtic d'Història de l'Art, Universitat Complutense de Madrid.

26 de gener: Antonio Saura i la seva exploració de l'Espanya fosca: Goya i altres, per Manuela B. Mena Marquès, cap de Conservació de Pintura del segle XVIII i Goya, Museu del Prado.

2 de febrer: Picasso i l'art medieval, per Juan José Lahuerta, director de la Càtedra Gaudí, Escola d'Arquitectura de Barcelona.

9 de febrer: Salvador Dalí: tradicions, traïcions i altres laberints, per Agustín Sánchez Vidal, catedràtic emèrit d'Història de l'Art (Cinema i Altres Mitjans Audiovisuals), Universitat de Saragossa.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat