BannerFCC_Bonart

Exposicions

El Mubam obre les portes a l'obra de l'escultor José Hernández Cano

El Mubam obre les portes a l\'obra de l\'escultor José Hernández Cano
Nial nou-180x178Eude, generic


Fins el 19 d'abril de 2020, el Museu de Belles Arts de Múrcia (Mubam) acull l'exposició Por instinto. José Hernández Cano, una mostra dedicada a un dels grans creadors murcians, l'escultor José Hernández Cano.


A la mostra s'hi contempla la trajectòria professional d'un artista fet a si mateix, enamorat de l'art i la història, de fortes creences i ideals, observador i amant de la natura i la terra. Por instinto. José Hernández Cano s'endinsa en el seu univers creatiu a través dels temes que l'escultor solia representar en les obres: el retrat, el nu, l'estudi reinterpretat de les grans creacions de la història de l'art, els animals, moviment i delicadesa.


L'exposició també recull les seves mostres d'art  recoge sus muestras d'art religiós, passional o d'altar, monumental o íntim. Marbres, fang cuit, policromat i patinat i bronzes són els materials que poden trobar-se en les 60 escultures exposades al Mubam.


Les comissàries de l'exposició són la seva filla María Isabel Hernández Monllor, i la tècnica del Mubam, Elisa Franco, per encàrrec del propi artista, que va morir el setembre de 2017.


Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...