FCC-Segell-banner4
La Sala Verónicas clausura l\'exposició \

Notícies

La Sala Verónicas clausura l'exposició "Mestres" d'Eduardo Balanza

bonart múrcia - 20/01/17
Baner_Viladot_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La Conselleria de Cultura i Portavocía organitza el dia 20 de gener (19.00 hores) a la Sala Verónicas de Múrcia l'última ràdio-performance en el marc de l'exposició Mestres, visitada per més de 4.200 persones, amb la qual Eduardo Balanza recorre la història de la música des de l'Edat Mitjana al segle XXI. La mostra tanca les seves portes de forma definitiva el diumenge, 22 de gener.

La sèrie d'intervencions que s'estan desenvolupant en el cor baix de la Sala Verónicas porten per títol 'Davant Electrònic Unit'. En elles, Balanza, al costat de diferents artistes sonors, ha protagonitzat diverses sessions en què es barregen als músics clàssics amb estrelles del techno contemporani, mentre s'intervenen pintures, fotografies o instruments en directe. Per a aquesta última intervenció, l'artista convidat és 'Visionari Excèntric' i l'entrada a la sala és lliure.

A través de les seves obres, balança traça en ella un pont entre l'analògic i el digital, partint de la música sacra i guiant al visitant fins a la música electrònica, la cultura dance i els clubs. L'artista ha pres l'òrgan catedralici com a punt de partida i ha construït un relat històric amb aquest instrument que serveix com a catalitzador de l'esperit de cada època.

'Mestres' s'articula al voltant de diferents espais, tots ells protagonitzats per diferents models de teclats. A l'altar major el visitant trobarà un òrgan inspirat en el de la Catedral de Múrcia que, alhora, presenta una referència al techno de Detroit. És una màquina de barrejar clàssics amb grans compositors contemporanis.

D'un piano de cua treuen el cap cintes de VHS que conviden a pensar en els seus tres sigles, 'vici', 'hedonisme' i 'sexe'. Reproduccions de pianos i consoles Moog són una constant en l'espai. 'Ràdio Cobra Burka', performance desenvolupada a Noruega al Festival Høst Punkt, parla d'una pianista que toca el teclat sota d'un burca, de la música com a resistència i superació femenina.

Unes cintes de casset conviden a pensar en Bach, alhora que recorden la banda britànica New Order, posant de nou al mateix nivell a clàssics i contemporanis. Aquest aspecte torna a aparèixer en mostrar un nou model de piano al costat d'imatges de Verdi, Liszt, Beethoven o Chopin.

En endinsar-se al cor baix de l'antiga església barroca del segle XVIII tornen les al·lusions als grans ballets de Sant Petersburg, a les cintes de música i la ràdio com a santuari.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura