Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Intervenció artística de Francesca Llopis al Castell de Montjuïc

Intervenció artística de Francesca Llopis al Castell de Montjuïc
bonart barcelona - 22/01/17
Francesca Llopis presenta Llum, una intervenció artística al Castell de Montjuïc de Barcelona dels del 19 de desembre fins al 3 de març del 2017.
llum! és una intervenció artística que tracta dels abordatges de la memòria, i ho fa a través d’una peça lumínica instal·lada al Pati d’Armes i a través de la mateixa paraula ‘llum’, carregada de connotacions simbòliques. L’obra es presenta acompanyada de 70 gotes d’aigua fetes de cristall, disposades al mateix baluard i altres espais del recinte que conviden els visitants a mirar a través d’elles i, amb un exercici d’articulació de visions, percepcions i sensacions, trencar metafòricament amb l’oblit. Es tracta d’una doble instal·lació que, d’una banda, impregna simbòlicament tot l’espai i mostra la problemàtica de la cristal·lització de la memòria i l’oblit i, de l’altra, convoca a reflexionar-hi, com una experiència transformadora, que il·lumina en la construcció d’una memòria col·lectiva viva, present i en transferència contínua. Llopis reflexiona sobre la manera com ens enfrontem al passat i obre reflexions i múltiples representacions sobre la manera en què ens enfrontem a la memòria. L’arquitectura de l’edifici ha estat essencial per al desenvolupament del projecte. L’estructura angulada i lineal dialoga amb les formes orgàniques, sinuoses i humanitzades que el projecte llum! vol aportar.
Aquest projecte, conceptualitzat, dissenyat i coordinat per Francesa Llopis consta de dues parts que interactuen conjuntament per donar un sentit unitari a tota la intervenció: l’obra lumínica que presideix el Pati d’Armes, i les gotes de cristall distribuïdes per tot l’espai. Conjuntament completen el sentit de tot plegat per construir un discurs unitari que busca la complicitat dels visitants.
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal