817x68-cat

Exposicions

"Ramón Garza. Geometria de la lucidesa" al Museu de Belles Arts de Múrcia

\
bonart múrcia - 25/01/17
La Conselleria de Cultura i Portavocía inaugura al Museu de Belles Arts de Múrcia (Mubam) l'exposició Ramón Garza. Geometria de la lucidesa. La mostra reuneix prop de 70 obres, pintures i escultures, a través de les quals el visitant podrà fer un recorregut per la figura i la trajectòria d'un dels representants més interessants i complexos de l'art recent de la Regió de Múrcia: Ramón Garza ( 1948-2014).

La directora general de Béns Culturals, Maria Comas, i el comissari de l'exposició, José Ramón García Chillerón, fill d'Garza, van presentar avui la mostra, que està integrada per un total de 57 pintures i 10 escultures de diferents èpoques i estils que abasten gairebé mig segle de creació. Es podrà visitar fins al pròxim 19 de març.

Comas va declarar que, "després de l'exposició centrada en l'escultura que aquest mateix museu va acollir en 2010 amb motiu de la seva ampliació, aquesta és la primera gran retrospectiva que es realitza de Garza i que permetrà a tot tipus de públic conèixer l'obra de qui va ser un dels creadors més interessants i complexos dels anys 70 i 80 de la Regió; mort a finals de 2014 i posseïdor d'una extensa trajectòria marcada per la curiositat i per l'exploració de nous camins en el món de l'art ".

Fill del poeta Federico García Izquierdo i amant del cinema, la música i la literatura, la seva gran passió van ser les arts plàstiques. Admirador de Velázquez i Picasso, Garza es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis i sempre va reconèixer com el seu mestre al pintor José María Párraga.

A la Regió, "són escasses les ocasions en què s'ha exhibit l'obra de Garza en galeries, sales o museus", va afirmar la directora general, que va recordar "la humilitat i el poc interès que Garza manifestava per tot allò que no fos la recerca del seu propi llenguatge, pel seu treball ".

"Ara ens correspon a tots nosaltres, als seus hereus i als que treballem en el món de la cultura, contribuir a la difusió de l'obra que Garza ens va deixar, fent d'alguna manera justícia a la seva memòria i permetent que les noves generacions s'acostin a aquest gran creador ", ha afegit la directora general.

Per a aquesta exposició s'han catalogat 156 obres, entre pintures, escultures i dibuixos, a més de deu serigrafies i treballs de disseny. A més d'obra dels fons de la Comunitat Autònoma i peces que estan en possessió de la família, s'exposa al Mubam obra prestada per nombrosos particulars, el que, segons Comas, "fa que aquesta exposició sigui encara més exclusiva i única".
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014180x180 px

Et poden
Interessar
...