970x250_appec2021
Els Quatre Gats\

Notícies

Els Quatre Gats", tema monogràfic de la revista bonart n. 189

bonart girona - 13/02/20
La-Galeria-201602-recursNial nou-180x178
Un local emblemàtic, Els Quatre Gats, és el tema monogràfic de la revista Bonart n. 189 del mes de febrer del 2020. Natàlia Lloreta fa un repàs a la trajectòria dels 122 anys del local, que coincideixen amb l'exposició que ha preparat la Galeria Gothsland i que recull obres relacionades amb el local i amb els artistes que son part de la història d'aquest indret barceloní.
El número 189 de Bonart presenta, també, un reportatge sobre Arco 2020 i les altres fires que se celebren amb motiu de la setmana de l'art madrilenya. Repàs a la Fira Fama de Barcelona, un referent a Barcelona de l'art antic i modern. La Fundació Arranz-Bravo de l'Hospitalet de Llobregat celebra el desè aniversari. Francesc Cayuela, president del GEiEG explica la vinculació de l'entitat grupista amb la cultura. Lídia Penelo entrevista a Joan Margarit que ha manifestat que "sense determinades pintures, jo seria menys feliç i pitjor persona". Bonart compta amb articles d'opinió de Ricard Planas, Daniel Giralt-Miracle, Joan M. Minguet, Montse Badia, David G. Torres, Pilar Parcerisas, Vicenç Altaió, Luis Antonio de Villena, Xavier Barral i Altet, Mercè Alsina, Natàlia Lloreta, Jordi Bosch, Gisela Chillida, Aina Mercader, Núria F. Rius, Toni Ribas Tur i Arnau Puig, així com les seccions del Setè Art, Biblioteca Venustas, Mercat de l'Art, Art i Dret i Art i Música.
Les exposicions més destacades del territori són analitzades per Núria F. Rius, Fina Duran, Conxita Oliver, Natàlia Chocarro, Albert Mercadé, Arnau Puig, Jordi Garrido, Pilar Parcerisas, Cristna Ribot, Ramon Casalé Soler, Eudald Camps, Raquel Medina, Anna Carreras, Aina Mercader, Mercè Vila Rigat, Lluïsa Sala, Mercè Alsina, Natàlia Lloreta, Carles Toribio i Beatriz Garcia Moreno. Arnau Puig escriu en la seva secció Llirentrecards sobre Barcelona i Els Quatre Gats.
El número 189 de Bonart també recull les notícies que han destacat en l'àmbit artístic als països de parla catalana, així com reportatges sobre l'exposició Jugar amb foc del Museu de la Vida Rural; la nova col·lecció del Museu Europeu d'Art Modern; l'exposició itinerant de la Diputació de Barcelona; el trentè aniversari de Caixaforum Lleida; Francesca Poza, guanyadora del Certamen Mirò&Art; Oriol Roura, guanyador del Premi Joves Fotògraf(e)s, Trepat de Joan Fontcuberta a la fundació Forvm de Tarragona; Josep Moscardó a La Galeria de Sant Cugat; Glòria Bosh deixa la direcció d'art de la Fundació Vila Casas; Picasso, el pintor poeta; onzè aniversari de la fira ArtsLibris; la fira d'art de Sitges promociona els artistes emergents; destacada programació del Portal del Pardo d'El Vendrell; Benedormiens, Parc dels Estanys i Masia Bas de Castell-Platja d'Aro anuncien el seu programa d'activitats pel 2020 i adéu a dos històrics, Joan de Muga i Ernesto Ventós. Recordant a Amèlia Riera i Fidel Balaguer.
A la imatge, Pere Romeu (detall), obra de Ramon Casas, portada del número 189 de Bonart.

Et poden
Interessar
...