BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Perspectiva" de Jorge Macchi al CA2M

\
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)FM_Bonart-180x180px-Online
bonart - mòstoles - 20/02/17El CA2M a l'Avinguda Constitució 23 de Mòstoles acull la mostra antològica Perspectiva de Jorge Macchi de l'11 de febrer al 13 de juny.


Exposició antològica de Jorge Macchi (Buenos Aires, 1963) que repassa els seus 25 anys de producció artística. L'exposició recull diversos formats: obres sobre paper, vídeos, pintures, fotografies i instal·lacions provinents de nombroses col·leccions públiques i privades d'Argentina, Espanya, Portugal i Estats Units. La mostra inclou al voltant de 40 obres realitzades entre 1990 i l'actualitat, i està organitzada en diferents nuclis temàtics, que inclouen les seves cartografies, obres fetes de retalls periodístics, instal·lacions on el temps s'atura i l'efecte òptic trenca la realitat, fantasmagories pictòriques i videoinstal·lacions en què la música té un paper fonamental.


El títol Perspectiva, com a substitut de la paraula retrospectiva, remet a una mirada que va des del present cap al passat personal i vivencial de l'artista. També refereix formalment a l'art de reproduir la forma i disposició amb que els objectes es manifesten a la vista i evoca una constant en l'obra de Macchi: la tendència que té la realitat a desfer-se i el caràcter fictici dels signes que poblen el món.


Jorge Macchi  treballa amb imatges quotidianes i les transforma a través de jocs de llums i ombres, dinàmiques seqüencials i efectes de repetició que acaben creant suggestius efectes perceptius i trastocant les visions consensuades. L'entorn urbà, els signes de la societat de consum i la història de l'art funcionen com materials que l'artista associa o confronta a efectes de col·lisió i de desplaçament, llançant dubtes sobre la identitat de les situacions i fins i tot dels mateixos objectes i éssers.


A la imatge, "Still song", Jorge Macchi, 2005.Et poden
Interessar
...