728x90

Notícies

La directora de la Tate Modern de Londres a l'IVAM

La directora de la Tate Modern de Londres a l\'IVAM
bonart valència - 01/03/17

La directora de la Tate Modern de Londres, Frances Morris, pronunciarà a l'IVAM, Guillem de Castro, 118 de València, la conferència Gènere, generació i geografia: descobrint una història més gran el 2 de març, a les 19 hores. Frances Morris es reunirà també amb el director de l'Institut Valencià d'Art Modern, José Miguel G. Cortés, per discutir la possibilitat que les dues institucions puguin col·laborar i dur a terme projectes comuns.

A la conferència, la directora de la Tate analitzarà la manera en què han canviat les perspectives de gènere en els discursos artístics presents en els museus moderns i contemporanis. Abordarà la nul·la o escassa representació que les obres concebudes per dones tenen en les institucions i parlarà sobre la importància del context geogràfic i generacional en la lectura de les propostes artístiques.

Frances Morris (Londres, 1958) ha estat curadora, directora de la Col·lecció d'Art Internacional de la Tate Modern de Londres i des de 2016, és directora d'aquesta institució d'art contemporani, una de les més importants d'Europa. Entre les exposicions que ha comissariat destaquen tres importants retrospectives de dones artistes: Louise Bourgeois en 2007, Yayoi Kusama el 2012 i Agnes Martín a 2015. La seva intervenció a l'IVAM s'emmarca dins el cicle de conferències de la Càtedra d'Estudis Artístics segle XX / XXI, en què col·laboren la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández i l'IVAM. Un espai en el qual es reflexiona sobre el tractament de la imatge tant en el món de l'art com en el de la vida social, partint del desajust que presenta entre el seu impacte emocional conceptual, polític o memorístic i els instruments que s'empren per analitzar-la.

A la imatge, Frances Morris.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-LS-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88