FCC-Segell-banner4
Els dibuixos surrealistes de Blanca Miró a Ivorypress

Exposicions

Els dibuixos surrealistes de Blanca Miró a Ivorypress

banner-elscatala-180x180pxBaner_Subirachs_Bonart_360x356
Del 26 de febrer al 9 de març de 2020, Ivorypress, al carrer Aviador Zorita, 46, de Madrid, acull l'exposició Dibujos de l'artista Blanca Miró.

La línia sintètica de l'artista dibuixa cossos que reconfiguren l'estil naturalista. Les extremitats, els ulls, els cabells i la boca s'uneixen en una multiplicitat de perspectives que remeten automàticament al dibuix surrealista francès i espanyol de Cocteau, Miró, Picasso i Breton.

Els esquemàtics personatges de Miró solen aparèixer solitaris i descontextualitzats en escenes de calma. Només en ocasions els individus estan acompanyats per elements com arracades, guitarres, copes o cadires que, de nou, revisen l'imaginari surrealista.

Sempre al límit entre l'abstracció i la figuració, les obres de Miró arriben a l'universal i al complex a través de la concreció del quotidià. L'obertura dels seus personatges no només és visible en el sentit més literal i formal, pròpia de la seva característica línia trencadissa, sinó també a nivell conceptual: l'artista no delimita la temàtica de la seva obra, donant lloc al diàleg entre l'espectador i l'obra oberta.

A la imatge, "Espalda alegre", 2016.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68