FCC-Segell-banner4
Cellers Terras Gauda convida dissenyadors gràfics de 178 països

Notícies

Cellers Terras Gauda convida dissenyadors gràfics de 178 països

bonart vigo - 15/03/17
La-Galeria-201602-recursthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Cellers Terras Gauda premia, un cop més, la creativitat de dissenyadors gràfics, il·lustradors i artistes i convoca a l'avantguarda artística internacional a la 13a edició de la Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda - Concurs Francesc Mantecón, consolidada com una de les tres biennals de cartellisme de més prestigi, i l'única iniciativa cultural privada d'aquestes característiques que convoca un celler en l'àmbit mundial.

Artistes gràfics, així com universitats i estudis de disseny de tot el món, estan convidats a participar en aquest certamen que ha reunit més de 15.000 cartells dels cinc continents al llarg de les seves 12 edicions des de la primera convocatòria el 2002.

El celler repartirà 16.000 euros en metàl·lic en premis (10.000 euros per al 1r premi, que serà utilitzat com a imatge del celler en els dos anys vinents); i 2.000 € per al 1r accèssit, 2n accèssit i la Menció Especial, respectivament. El termini per presentar les obres finalitza el 30 de setembre.

El dissenyador gràfic i tipogràfic Pepe Gimeno serà el professional de referència del jurat. Guardonat amb TDC Typeface Design Award per la seva tipografia FFPepey 5 vegades TDC Communication Design Awards, la seva obra s'ha recollit en nombroses publicacions internacionals i ha format part d'exposicions que han recorregut diferents països. En aquesta nova edició, el jurat també comptarà amb Enrique Tafaneres, sotsdirector d'Infografia i grafisme de TVE, guanyador d'un premi Laus i diversos premis Promax i BDA (Broadcast Designers Association); així com l'última guanyadora del concurs, la dissenyadora polonesa Angelika Jaglinksa.

En el palmarès de premiats del Concurs Francesc Mantecón figuren artistes gràfics de rellevant trajectòria, com el professor d'Art i Disseny de la Universitat d'Osaka (Japó) Shima Takahiro, el dissenyador Thomas Pion (Bèlgica), Vittorio Turla (Itàlia), Sebastian Büsching (Berlín), Taber Calderón (Estats Units), l'espanyola Cristina Vergara Echarri i Barbara Pilarska (Polònia), entre d'altres procedents de països com Finlàndia o Sud-àfrica.

En la passada edició van participar 1.310 cartells de 59 països, que van formar part durant un mes d'una exposició a l'Estació Marítima de Vigo, atraient un nombrós públic interessat en el món de l'art. Aquesta pluralitat geogràfica, així com l'alta participació, és reflex de la repercussió internacional de la Biennal de Cartellisme Terras Gauda - Concurs Francesc Mantecón.

Nombroses associacions de dissenyadors nacionals i internacionals, universitats i museus, entre d'altres, s'impliquen amb aquesta iniciativa, mitjançant la difusió de les bases i la seva participació, que compta amb el suport de l'Autoritat Portuària de Vigo i de la Xunta de Galícia, a través de l'Axencia de Turisme de Galícia i la Secretaria Xeral de Cultura de la Conselleria de Cultura i Educació.

Cellers Terras Gauda està present en 58 mercats internacionals d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania, on comercialitza més d'1,5 milions d'ampolles de vi Albariño Terras Gauda, ​​Terras Gauda Etiqueta Negra, Abadia de Sant Campio i La Mar (Caíño blanc).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021