Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

25 exposicions, pel·lícules i conferències al cinquè festival de fotografia "Mirades"

25 exposicions, pel·lícules i conferències al cinquè festival de fotografia \
bonart torroella de montgrí - 17/03/17
Torroella de Montgrí prepara la cinquena edició del festival de fotografia Mirades que se celebrarà de l’1 al 24 d’abril de 2017. Vicenç Rovira i Riera, president de l’associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí, entitat organitzadora del festival destaca “l’augment quantitatiu i qualitatiu del festival” en relació a les darreres edicions ja que, per exemple, les exposicions han augmentat en més d’un 50% respecte al 2016. També la convocatòria ha guanyat ressò i aquest any s’han rebut propostes de tot Catalunya i la resta d’Espanya i també de diversos països de l’Amèrica Llatina o Nova York, entre altres indrets, fet que ha fet suposat triplicar la xifra respecte l’edició del 2015. Amb tots el treballs rebuts, un jurat independent a l’organització, ha fet una tria final.

Per poder donar cobertura a les 25 exposicions programades s’ha decidit ampliar l’espai i les ubicacions de les exposicions a altres poblacions properes de Torroella de Montgrí i l’Estartit, com La Bisbal i Ullà.

Com a activitat complementària i novetat d’enguany, durant el festival es programen diverses pel·lícules al Cinema Montgrí, amb entrada gratuïta. Cal destacar la pel·lícula documental La Sal de la Tierra, sobre la vida i treball del prestigiós fotoperiodista brasiler Sebastiao Salgado, membre de l'agència Magnum i guanyador de diversos premis World Press Photo, del Hasselblad i el Príncep d'Astúries de les Arts. el 2001 fou nomenat representant especial d'UNICEF, i és membre d'honor de

Respecte a les xerrades cal destacar la que realitza Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo 2012 i Premi Nacional Espanyol de Fotografia, Ortega y Gasset 2016. Samuel Aranda, a més, ha estat col·laborador de diverses publicacions internacionals i agències com National Geographic, Sunday Times Magazine, Stern, Le Monde, El Pais Semanal, The New York Times.

A la imatge, fotografia d’Ismael Guye, participant del certamen.
180x180-cat180x180CAT

Et poden
Interessar
...