JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

'Recién pintado' trasllada l’art urbà del carrer al Centre Cultural El Carme de Badalona

\'Recién pintado\' trasllada l’art urbà del carrer al Centre Cultural El Carme de Badalona
bonart badalona - 24/02/20

Una exposició  que es va configurant setmana a setmana amb les creacions de deu referents internacionals de l’art urbà és la nova proposta de la sala d’exposicions Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona (c. Francesc Layret, 78-82). Amb el títol «Recién pintado», l’exposició permet al públic assistir en directe al procés de creació d’aquesta desena d’artistes grafiters que tenen dos vincles en comú: la intervenció al carrer i la ciutat de Badalona.

La mostra està comissariada pel gestor cultural Martí Noy i l’artista Spogo, que van convocar altres artistes com Bre, Santiago Jaén, Crajes, Dagoe, SM172, Elbi Elem, Rubén Sánchez, Juan Chacón i Marcos Navarro. Tots ells, juntament amb el mateix Spogo, configuren el cartell de «Recién pintado». Es tracta d’artistes de dilatada experiència i renom internacional en l’escena de l’art urbà que han exposat la seva obra per tot el món. França, els Estats Units, Bèlgica, les Filipines, Holanda, Itàlia, Alemanya, el Japó o els Emirats Àrabs Units són alguns dels països que han vist les seves creacions. A «Recién pintado» crearan junts diàlegs i sinergies a l’entorn de l’art de carrer, el disseny i la il·lustració.

Els deu artistes representen una cultura i un estil de vida que va començar als anys noranta amb el grafit i el hip-hop, expressions artístiques que transmetien missatges de protesta política i lluita social, i que han evolucionat fins a l’actualitat. En el cas del grafit, per seguir enviant missatges reivindicatius i alhora dignificar espais oblidats de les ciutats, omplint de murals les parets i els edificis abandonats. El més estimulant de la proposta que aterra ara al Centre Cultural El Carme és que els artistes no arribaran al recinte amb les seves obres acabades, sinó que les crearan en directe a la sala Josep Uclés. El públic podrà visitar l’exposició mentre treballen, i podrà compartir amb ells el procés artístic que normalment duen a terme a l’estudi o al carrer.

SS_Bonart-180x180-Online300x300

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px