970x250_appec2021
Les llaminadures de Luis Pérez Calvo arriben a Marisa Marimón

Exposicions

Les llaminadures de Luis Pérez Calvo arriben a Marisa Marimón

bonart ourense - 20/03/17
La-Galeria-201602-recurs180x180
La Galeria Marisa Marimón, Benito Vicetto 5 d'Oursense, presenta del 24 de març al 31 de maig de 2017 l'exposició Pipes, xiclets i caramels de Luis Pérez Calvo.

Luis Pérez Calvo (Madrid, 1962) és un pintor i il·lustrador el treball beu directament del circ, del cinema, de la música popular urbana, de les visites al rastre, de les revetlles i els còmics. Criat en els populars diversos de Lavapiés i Ambaixadors, el seu imaginari respon a la cultura més castissa i popular de la generació espanyola que es va criar entre els anys 60 als 80. Així en les seves obres s'alternen els superherois de la Marvel amb personatges de la editorial Bruguera o amb els d'Ibáñez, les fantasies del genial Ray Harryhausen es barregen amb westerns rodats al desert d'Almeria, el circ dels Ringling Bros comparteix artistes amb el Teatre Xinès de Manolita Chen. Les berenars són a base de xurros, xocolata, arítjol, pretzels i bagels. Les muntanyes russes són tan emocionants com els cotxes de xoc i els carrers estan plens de robots, androides i pops gegants.

L'obra de Luis Pérez Calvo ha estat publicada en capçaleres de la talla de Nosaltres som els morts (NSLM), La Cruda, Visual, Trauma o Quina sort!
Luis Pérez Calvo rellegeix, pinta, dibuixa, retalla, enganxa, ironitza i homenatja sense descans a tots aquells éssers i records que poblen la seva memòria i que tracta de recuperar en un intent malenconiós però divertit per atrapar una societat fetitxitzada d'un passat recent que desapareix a poc a poc.

En aquesta exposició, es pot veure una representació del treball realitzat en aquests darrers anys des obres en què descriu ciutats surrealistes poblades d'éssers i objectes populars (radiocassets, cintes, dissenys i missatges publicitaris ...) amb embolcalls de xiclets i caràtules de vinils a dibuixos de pel·lícules clàssiques, superherois en crisi, barraques de fires, robots, portades de còmics, postals intervingudes fent real la proximitat entre l'alta i baixa cultura, una cosa que es va desdibuixar amb el pop art i encara abans amb les avantguardes.

Les influències en el seu treball són les coses del dia a dia, qualsevol cosa que li agradi o emocioni. Actualment està treballant en quaderns en què pinta o dibuixa sobre diversos temes, esbossos, exposicions que li agraden, grups de rock, paisatges, monstres etc.

Ha realitzat exposicions a museus o institucions com Patio Herreriano de Valladolid, Freies Museum de Berlín, Institut Cervantes de Chicago o La Casa Encendida de Madrid.

A la imatge, cartell de la exposició "Pipes, xiclets i caramels" de Luis Pérez Calvo.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]