FCC-Segell-banner4
Nova edició de \

Notícies

Nova edició de "Mirades. Cinema documental": identitat i gènere

bonart barcelona - 21/03/17
180x180Revista_Bonart_Banner_180x180px_logo
El cicle Mirades. Cinema Documental arrenca el 4 d’abril al Centre Cultural La Casa Elizalde. En aquesta edició es projecten tres pel·lícules documentals centrades en un tema d’actualitat: la identitat i el gènere. Els gèneres són una construcció cultural que fan referència als atributs que s’assignen a cada persona en funció del seu sexe biològic. Aquests tres documentals són útils per aclarir i ajudar a trencar prejudicis adquirits.

El film que enceta el cicle és Tchindas, dirigit per Marc Serena i Pablo Garcia Pérez de Lara. La pel·lícula relata la història d’una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, al Cap Verd. El seu nom, Tchindas, s’ha convertit en la manera com s’anomenen els gais i trans de l’illa. La seva música i les tchindas ens guiaran per un fascinant viatge per un racó desconegut i inimaginable de l’Àfrica.

L’11 d’abril es projecta el film Arreta, dirigit per María Zafra i Raquel Marques. Un relat sobre l’experiència de l’Ainhoa, que després de viure un càncer de mama, pren la decisió de reconstruir el seu cos amb un tatuatge. Un procés amb el qual busca apoderar-se en el seu cos trans. Arreta se centra en els cossos i en els canvis que els travessen, en la malaltia i la mort com a part de la vida.

Tanca el cicle, el 25 d’abril, el documental Guerriller@s, dirigit per Montse Pujantell. Quatre guerriller@s ens conviden a pensar el gènere a partir de la seva experiència personal i col·lectiva i ens aproximen a la construcció genèrica i a les seves “estratègies de control” a través d’un grup heterogeni de militants per la lluita transsexual i transgènere.

Mirades ofereix una oportunitat per conèixer una filmografia de molt difícil accés com també un espai de debat obert als espectadors amb els directors i directores de les pel·lícules després de cada projecció. El cicle l’organitza La Casa Elizalde i el BEC, Barcelona espai de cinema documental. Totes les sessions són gratuïtes i comencen a les 19.30 h

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021