FCC-Segell-banner4

Notícies

El Museu de Maricel reobre amb onze obres

bonart sitges - 23/03/17
BONART-180x180-Cervellsthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu de Maricel, Carrer de Fonollar, s/n de Sitges, torna a obrir l'1 d’abril, després de l’exitosa exposició de Ramon Casas. Ho farà amb la incorporació d’onze peces a la seva col·lecció permanent, algunes procedents dels seus fons i altres recentment arribades als Museus de Sitges per adquisicions o cessions. La col·lecció permanent del Museu de Maricel està formada per 270 obres.

Els tècnics del Consorci del Patrimoni de Sitges enllesteixen aquests dies el muntatge de les sales del Museu de Maricel. El 20 de febrer, l’endemà mateix de tancar l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, van començar els treballs de reorganització de les sales, sota la coordinació del cap de Col·leccions de Museus de Sitges, Ignasi Domènech. Només dues setmanes després, la mostra de Casas s’inaugurava al CaixaForum de Madrid, on hi serà fins l’11 de juny, després d’haver rebut a Sitges més de 38.000 visitants.

Aprofitant la reobertura, Museus de Sitges incorpora onze obres, que permeten enriquir el fons expositiu. Es tracta de cinc peces de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales, dues que procedeixen de Can Falç –incorporat al sistema d’espais gestionats pel Consorci i actualment en procés de remodelació–, dues cessions en dipòsit (una del Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’altra de la Generalitat de Catalunya) i dues noves adquisicions de Museus de Sitges, que s’han incorporat al fons de Maricel.

Aquestes dues noves adquisicions són un oli de Joaquim de Miró (Carrer d’en Bosch, cap al 1880) i un d’Arcadi Mas i Fondevila (Dones a la platja, cap a 1888). La seva entrada als fons del Museu de Maricel permeten ampliar la col·lecció d’Art de la Vila de Sitges, amb dues obres més d’artistes de l’Escola Luminista.

Les dues peces en dipòsit són de Joaquim Sunyer (L’oriol, 1911, del MNAC) i l’escultura de Pere Jou Nu amb les mans alçades, del 1942, del fons de la Generalitat. Les cinc obres de la col·lecció Pérez-Rosales que s’incorporen a la col·lecció permanent són dos olis de Pedro Onofre Cotto (que van protagonitzar la Peça del Mes de desembre), dues aquarel·les anònimes italianes de començament del XIX i una escultura d’Apel·les Fenosa (c. 1925).

Paral·lelament a la reobertura del Museu de Maricel, Can Rocamora –la sala d’exposicions integrada en el conjunt museístic de Maricel i el Cau Ferrat– inaugura una exposició dedicada a Emerencià Roig i Raventós (Sitges, 1881 – Barcelona, 1935), formada per maquetes de velers, olis, dibuixos, llibres i publicacions.

A la imatge, fotografia d'arxiu: Museu Maricel de Sitges, 2013.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-