banner-elscatala-817x88px
Les pintures gregues de Pizà arriben a Addaya Centre d\'Art

Exposicions

Les pintures gregues de Pizà arriben a Addaya Centre d'Art

bonart alaró - 29/03/17
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWNial nou-180x178


Addaya Centre d'Art Contemporani, Alexandre Rosselló, 10 a Alaró (Mallorca), presenta del 5 d'abril al 20 de maig de 2017 l'exposició de l'artista Tomàs Pizà A Grecian Solitude (Una solitud grega), comissariada per Cristina Ramos.


El punt de partida de les pintures que es presenten en A grecian solitude (Una solitud grega) és un arxiu generat durant el viatge que Tomàs Pizà va realitzar seguint les petjades del britànic William Beckford en el seu Grand Tour europeu fa dos-cents anys.
 Durant la travessia des de Bèlgica fins a Itàlia, Pizà va anar recol·lectant una sèrie de 'souvenirs' incloent fotografies, postals, i innombrables anècdotes que, juntament amb el mateix llibre que Beckford publicà després del seu viatge en 1783, van conformar el germen d'un diari visual a través del que Pizà manipula i reinterpreta les ruïnes de la història des d'una perspectiva contemporània.

Algunes cites del llibre han estat incloses en una breu publicació de petit tiratge realitzat per l'artista en col·laboració amb la comissària de l'exposició, Cristina Ramos, la qual inclou composicions realitzades per Pizà a partir del seu arxiu de postals i un text curatorial sobre algunes nocions de l'exposició.

Pizà aprofundeix en el llenguatge narratiu de Beckford per concebre un conjunt d'imatges el context ideològic de les quals navega entorn de la idea del mediterrani, la recerca de la identitat i la tensió del poètic en una cultura de masses. Formalment, el plantejament pictòric és creat a partir de juxtaposar fragments visuals de l'arxiu, en els quals la primera traducció plàstica de la imatge és el collage, per ser treballades en el llenguatge de la pintura posteriorment. La imatge final manté un element irreal en la seva figuració, ja que la composició no s'articula seguint fidelment l'arquitectura de la realitat.

A la imatge, pintura de Pizà.


Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021