FCC-Segell-banner4
El Centre Botín obre les portes el 23 de juny del 2017

Notícies

El Centre Botín obre les portes el 23 de juny del 2017

bonart santander - 30/03/17
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic
El Centre Botín obrirà les portes a Santander el 23 de juny. El Centre Botín acollirà durant l'any tres grans exposicions: La primera exposició a Espanya de Carsten Höller, un dels artistes més importants del panorama contemporani internacional; l'exposició més rellevant dedicada al nostre país als dibuixos de Goya, realitzada en col·laboració amb el Museu del Prado; i la retrospectiva de Julie Mehretu més destacada desenvolupada fins ara a Europa.

Dirigit per Fátima Sánchez, el Centre Botín continuarà i potenciarà el programa d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín, un programa que es desenvolupa al voltant de tres eixos: Formació a través de beques i tallers internacionals dirigits per artistes de rellevància; investigació del dibuix dels grans mestres espanyols de totes les èpoques; i divulgació per mitjà d'exposicions internacionals produïdes per la pròpia Fundació fruit dels seus programes de recerca (Eduardo Rosales, Bartolomé Esteban Murillo, José de Madrazo o José Gutiérrez Solana, entre d'altres) i formació (Joan Jonas, Julie Mehretu, Carlos Garaicoa i Tacita Dean són bon exemple d'això). A més a més, la col·lecció d'art de la Fundació Botín és fidel reflex del seu programa d'arts plàstiques, que té una trajectòria de més de trenta anys. Especialitzada en art contemporani, compta amb obres realitzades en una gran varietat de mitjans: pintura, escultura, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lació, etc. El Director Artístic del Centre és Benjamin Weil, que es va incorporar a l'equip de la Fundació en 2014.

La Comissió Assessora d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín és l'encarregada de desenvolupar el programa expositiu del Centre Botín, i ho fa sota la direcció del seu president i exdirector de la Tate Modern, Vicent Todolí. També formen part d'aquesta comissió Paloma Botín, Udo Kittelmann, Manuela Mena, María José Salazar i Benjamin Weil.

Obra de l'arquitecte i Premi Pritzker Renzo Piano en col·laboració amb Luis Vidal Arquitectes, el Centre Botín serà un lloc únic per a l'art, la cultura i l'activitat formativa, concebut per continuar i potenciar la tasca desenvolupada per la Fundació Botín en l'àmbit de les arts plàstiques des de 1984 i en l'àmbit educatiu des de 1972. La Fundació Botín, que presideix des del 2014 Javier Botín, va començar fa sis anys aquest projecte concebut com un centre d'art privat de referència a Europa amb l'objectiu de generar desenvolupament social aprofitant el potencial que tenen les arts per despertar la creativitat.

Amb una superfície construïda total de 10.285 m2, el Centre Botín està ubicat en un enclavament privilegiat de Santander i rescata per a la ciutat l'antic pàrquing del Ferry. L'edifici, situat en voladís sobre el mar, està revestit per una pell de ceràmica composta per 270.000 peces circulars que reflecteixen la llum i els colors canviants de la mar i del cel. Articulat en dos volums, l'oest dedicat a l'art i l'est a les activitats culturals i formatives, l'edifici compta amb dues àmplies sales d'exposicions (2.500 m2 en el seu conjunt), un auditori per a 300 persones, aules formatives, àrea de treball, una taverna marinera anomenada "el Moll", dirigida pel xef dues estrelles Michelin Jesús Sánchez, una botiga i un terrat que ofereix una nova mirada sobre la ciutat i la badia.

A la imatge, Centre Botín.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura