FCC-Segell-banner4
Cirlot, Villèlia i García-Álvarez obren el segon trismestre als Espais Volart

Exposicions

Cirlot, Villèlia i García-Álvarez obren el segon trismestre als Espais Volart

bonart barcelona - 02/04/17
BONART-180x180-CervellsLOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
El dia 5 d'abril a l'Espai Volart de la Fundació Vila Casas es presenten tres exposicions dedicades, respectivament, al crític i poeta J. E. Cirlot i als artistes M. Villèlia i A. García-Álvarez

Coincidint amb el centenari del naixement de Juan Eduardo Cirlot (Barcelona 1916-1973), l'exposició "Cirlot i els artistes entorn del Correo de las Artes.1957-1962" pretén reflectir l'estreta vinculació entre l'escriptor, crític i poeta i els autors informalistes. Des d'aquest lloc privilegiat que donava a conèixer l'art d'avantguarda i de la mà del col·leccionista i marxant d'art René Metrás, la revista esdevingué una plataforma de coneixement i promoció única arreu de l'estat. La mostra, comissariada per Joan Gil, presenta una trentena d'obres de 23 artistes informalistes compreses entre l'any 1957 i 1962, període en el qual es publica el Correo de las Artes.

"Villèlia", a cura de Glòria Bosch i Nahum Villèlia, fill de l'artista, aplega els treballs de la darrera etapa creativa de l'artista, compresa entre la dècada dels 70 i 90. Moisès Villèlia (Barcelona, 1928-1994) fou constructor de formes aèries en l'espai i un dels màxims exponents del moviment d'avantguarda que trencà amb l'informalisme per endinsar-se en el corrent conceptual. Talles, bambús i teranyines són els tres grans grups temàtics que formen aquesta mostra que aplega una trentena de peces de gran maduresa artística emmarcades en una de les etapes més fecundes de l'autor.

Alberto García-Álvarez (Barcelona, 1928) compartí ideari i activitat amb Joan Lleó, Domènec Fita, Romà Vallès i Francesc Carulla com a integrant del grup Flamma (1948-1953). El seu treball es desenvolupà en plenitud a Auckland, Nova Zelanda, on va ser professor a la Universitat de Belles Arts durant 20 anys i mentor d'una generació d'estudiants per qui esdevingué un referent en la pràctica de l'art. "Visions i desconcerts" desxifra la seva trajectòria internacional per revelar un insòlit esperit d'experimentació i una constant geomètrica que el manté fidel als seus orígens.

Com és habitual, les diverses exposicions es complementaran amb activitats i visites guiades entorn de les tres exposicions. Comissaris i artistes es posaran a disposició del públic per tal d'apropar els continguts de les mostres a aquelles persones que hi estiguin interessades.

A la imatge, Romà Vallès. S/t. Cosmogonies, sèrie Gest, 1958. Pintura sobre tela. 73 x 92 cm. Antiga col.lecció Rene Metras. Reproduida en la monografia editada per la col.lecció Espacio y Punto amb text de J.E. Cirlot.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells