FCC-Segell-banner4
Nova adquisició de la Col·lecció Censored Tatxo Benet

Notícies

Nova adquisició de la Col·lecció Censored Tatxo Benet

Eude, genericmossos-300x300


‘Suspended together’ de l'artista saudita Manal AlDowayan s'incorpora a Censored, la col·lecció d'obres d'art censurades de l'empresari i periodista Tatxo Benet.


‘Suspended together’ és una instal·lació d'alt contingut simbòlic. L'artista reuneix un conjunt de 200 coloms de porcellana i fibra de vidre i els imprimeix a les ales permisos de viatge cedits per dones saudites de totes les edats i condicions. A Aràbia Saudí les dones no poden viatjar sense l'autoriztació de la familia.


L'obra es va exposar per primera vegada a Dubai l'any 2011, a l'exposició TERMINAL, Edge Of Arabia, una mostra comissariada per Bashar AlShroogi. El catàleg de la mostra era un passaport, i per a la seva edició, els responsables del catàleg, que era una agència de comunicació occidental molt prestigiosa, van decidir modificar la peça i esborrar les inscripcions dels coloms. La peça va perdre tot el sentit.


Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021