1280x150CAT

Exposicions

Obres de Tàpies, de la Fundació Vila Casas, en la inauguració del Castell de Vila-seca

Obres de Tàpies, de la Fundació Vila Casas, en la inauguració del Castell de Vila-seca
bonart vila-seca - 02/03/20
Com ja es va anunciar l’abril del 2019, la Fundació Vila Casas i l’Ajuntament de Vila-seca han signat un conveni de col·laboració per quatre anys que converteix el Castell en un espai expositiu d’art contemporani.

El Castell de Vila-seca, tot just acabat de rehabilitar, acollirà dues mostres a l’any d’artistes del fons de la col·lecció Vila Casas. La primera proposta, titulada Antoni Tàpies. La resistència del signe, s’inaugurarà el dimecres 11 de març a les 18 h i s’inclou dins del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas que té per objectiu establir sinergies amb centres d’arreu del territori català i donar màxima visibilitat al treball dels artistes del fons d’art de la col·lecció Vila Casas.

Per tal d’engegar aquest nou cicle de col·laboració, s’ha apostat per una de les figures cabdals de l’avantguarda internacional, un artista reconegut arreu del món i amb obra als principals museus d’Europa i Amèrica. La mostra Antoni Tàpies. La resistència del signe aplega un conjunt extraordinari de 62 gravats de gran format que compten amb la distinció “bon à tirer”, és a dir, són les obres que l’artista usa com a model per estampar. Aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l’artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. A més de la sèrie sobre paper, comptarem amb l'escultura Campana, de gran format i realitzada amb cera industrial i fusta.

L'exposició serà inaugurada el dimecres 11 de març a les 18 h i restarà oberta al públic fins l’1 de novembre de 2020. L’acte el presidiran Mariàngela Vilallonga, consellera de cultura; Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas; i Pere Segura, alcalde de Vila-seca.
Eude, generic180x180 px

Et poden
Interessar
...