banner-elscatala-817x88px
“El retorno de Max Aub” al Cervantes de Madrid

Exposicions

“El retorno de Max Aub” al Cervantes de Madrid

Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
L’Instituto Cervantes de Madrid inaugura l’exposició Retorno a Max Aub, que pot veure’s al 20 d’abril al 15 de maig a la seva seu del carrer Alcalà, 49.

Aquesta exposició proposa un passeig cronològic i panoràmic per l'obra de l'autor, la qual no es pot entendre sense un breu repàs de la seva vida, que ve condicionada d'una manera determinant i irreversible, com la de tants espanyols de la seva generació, per la Guerra Civil. El conflicte esclata quan els autors d’aquesta generació rondaven els trenta-cinc anys, una edat que hauria d'haver estat de plenitud personal, econòmica, laboral i, per descomptat, creativa.

L'exposició, a través de quatre espais que corresponen a quatre segments cronològics (Primers anys; Guerra Civil i primera postguerra; Mèxic; i Últims anys -que comprèn els seus dos retorns a l'Espanya de la Dictadura-), té una voluntat didàctica però vol complaure també a aquells visitants que estiguin ben familiaritzats amb la vida i l'obra d'Aub. Gràcies fonamentalment a les edicions dels seus llibres, però també recolzant-se en fotografies, pintures, documents personals o correspondència, la mostra recorre la trajectòria vital i creativa de l'escriptor.

L’exposició inclou unes 125 obres, principalment d’Aub però també de José Moreno Villa i Vicente Rojo i està comissariada per Juan Marqués. Abarca un període cronològic de 1903 a 1974. S’edita també un catàleg de petit format que inclou textos del comissari i reproduccions de tota l’obra exposada.
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

817x68