FCC-Segell-banner4
Marcos Isamat a La Galeria

Exposicions

Marcos Isamat a La Galeria

bonart sant cugat del vallès - 02/03/20
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Eude, generic
La Galeria de Sant Cugat presenta del 6 de març al 18 d'abril una exposició de Marcos Isamat. Si pot veure una tria de la seva producció, amb una cinquantena de dibuixos a llapis sobre paper, que conformen la seva primera individual a Sant Cugat.

El recull inclou peces significatives de les seves diferents sèries dedicades a plasmar: traços, superfícies marines, columnes de fum, tensions vegetals, esferes-llunes, ... així com alguns dels seus dibuixos més realistes de la seva primera etapa i alguna ceràmica intervinguda. Com ell mateix diu, en tots els casos es tracta de representar —amb el grafit i el paper com a eines intrínseques— la síntesi d’imatges comunes o quotidianes que ha observat amb detall el temps necessari per ser capaç de reimaginar les seves dimensions, textures i moviments, mantenint-ne l’escala i sense ornaments. Isamat busca les geometries, simetries, fugues o moviments que les defineixen i desvetllen la seva elegància, evitant allò espectacular.

Marcos Isamat (Barcelona, 1965) va estudiar biologia a la Universitat d’Edimburg i va obtenir el seu doctorat en Genètica Molecular a la Universitat de Cambridge. Va ocupar places d’investigació al Regne Unit, França i Espanya fins el 2003. La seva carrera en el dibuix i la pintura va començar abans del seus dies universitaris. Dibuixant precoç, dissenyador de cartells i il·lustrador en diverses publicacions, la seva obra ha estat exposada a galeries d’art de Barcelona, Bolonya, Girona, Madrid, Valladolid i a fires internacionals per tota Europa des de 1991. Ha treballat extensament en paisatges, retrats, objectes i naturalesa. És el creador de les Menines de paper 3D del Museo del Prado i ha col·laborat amb RTVE com a retratista Voxprima com a il·lustrador de llibres per a infants. Fa més de 30 anys que treballa exclusivament el dibuix a llapis, amb incursions en escultura de petit format i en ceràmica, en col·laboració amb Javier Velasco, al seu taller d’Arrabal del Portillo, Valladolid.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021