FCC-Segell-banner4
Al maig, Joan Brossa surt al carrer

Notícies

Al maig, Joan Brossa surt al carrer

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
Durant el mes de maig, la Fundació Brossa organitza diverses activitats la majoria de les quals tenen lloc fora de la seu de la fundació. El 5 de maig s’inaugura a Can Manyé, Espai d’Art i Creació (Alella) l’exposició A escena. Personatges brossians, comissariada per Judith Barnés i Glòria Bordons de la Fundació Joan Brossa en el marc de la iniciativa ‘Espais de poesia’. La mostra posa de manifest com el teatre és present a tota l’obra de Joan Brossa i es construeix a partir de la relació analògica entre la lletra, la il·lustració o l’objecte amb un tipus determinat de personatge. Fins al 28 de maig.

A l’Espai Barra de Ferro de l’Escola Eina de Barcelona, el 10 de maig s’hi pot veure la instal·lació performativa Arxiu Brossa, on el visitant serà espectador i co-creador d’un poema col·lectiu. Aquesta activitat s’emmarca en el programa d’activitats de la Setmana Barcelona Poesia i està concebut i dinamitzat pel col·lectiu “Gust Indisciplinat” amb el suport de la Fundació Joan Brossa.

El 13 de maig, a les 11 del matí el barri de Sant Gervasi organitza la ruta literària La quarta dimensió de Joan Brossa. Es tracta d’un itinerari urbà conduït i dinamitzat per un guia i dos actors de la companyia Els Pirates Teatre, pel barri que va veure néixer o créixer Joan Brossa. Un recorregut que travessa els límits de la poesia tot deambulant pel transformisme de Fregoli, els poemes corporis, els sonets avantguardistes i la poesia escènica de Joan Brossa. L’activitat té un cost de 12€ per assistent i inclou una carpeta brossiana i un recull literari que es llegirà durant el recorregut. Cal inscriure’s a jbarnes@fundaciojoanbrossa.cat.

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès ofereix el taller poètic Poesia sonora: text, veu i tecnologia, a càrrec d’Eduard Escoffet, el 15 de maig a les 7 de la tarda. Aquesta activitat explica el desenvolupament de la poesia sonora, a partir dels anys cinquanta del segle XX, i la seva relació amb els altres gèneres de la poesia oral i amb la tecnologia. També s’hi podran escoltar exemples dels principals poetes que han deixat la màquina d’escriure pel magnetòfon per endinsar-se en una escriptura poètica que va més enllà del text i que alhora incorpora el caràcter oral i efímer dels orígens de la poesia. El taller és gratuït i cal inscriure-s’hi enviant un correu a secretaria@campusdescriptura.com.

I per acabar les activitats del maig, el dia 22 a les 7 de la tarda al vestíbul de la Sala petita del Teatre Nacional de Catalunya, es fa la presentació dels tres volums del llibre La poesia escènica de Joan Brossa, editats per Arola Editors dedicats a les accions musicals, les òperes i els ballets. Alfred Arola, Xavier Albertí, Moisès Maicas, Carles Santos i Xavier Serrat presentaran els nous volums i Glòria Bordons, coordinadora de la publicació, moderarà l’acte i explicarà en quin estat es troba el projecte ara que ja s’han publicat un total de quinze títols.
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat