Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

Art tèxtil i escultura reciclada al Centre d'Artesania Catalunya

Art tèxtil i escultura reciclada al Centre d\'Artesania Catalunya
bonart barcelona - 26/04/17
El Centre d’Artesania de Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), c/ Banys Nous, 11 de Barcelona, presenta dues noves exposicions que es podran visitar del 28 d'abril fins el proper 22 i 28 de maig respectivament: De la puresa al desig del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya i Andròmines de l’escultor Xavier Solé.

De la puresa al desig és una exposició inèdita, on 25 artesans del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya han creat 25 peces d’art tèxtil. “Quin és el significat dels colors?, és instintiu?, o és l'educació que ens fa veure un color com el color de la puresa i un altre com el color del desig?”, amb aquesta premissa han treballat per crear les peces inspirant-se en el concepte del color vermell (desig) i el color blanc (puresa). Algunes de les tècniques artesanals que es podran veure seran teixit amb l’alt i baix lliç, estampació, macramé, feltre, el ganxet, confecció, etc. El 27 d’abril a les 18. 30h, la Mestra Artesana Concha Blanch, oferirà a la sala d’actes la conferència “Que s’amaga darrera el color”.

Andròmines de l’escultor Xavier Solé són escultures fetes amb una barreja de materials trobats a la natura, com pedra i fusta i de tota mena de materials de rebuig que l’artista troba a deixalleries, contenidors i el seu entorn. Aquesta exposició acollirà 30 peces de l’artista, objectes tridimensionals que neixen d’un conjunt d’associacions i apropiacions d’elements diversos que s’apleguen en un tot, cercant llenguatges, temes, materials i suports que li permeten lligar-los.

Xavier Solé Úbeda, nascut a Barcelona l’any 1950, arquitecte de formació va fundar l’any 1983 l’empresa artesana de maquetes Papeti, encara en actiu. Fa 4 anys va començar la seva sèrie d’escultures Andròmines, que neix amb la idea de “retallar” fragments dels paisatges naturals i urbans per ensamblar-los donant-los una nova vida com a Andròmina. Durant l’exposició els visitants disposaran de fragments proporcionats per l’artista amb els quals podran jugar a fer la seva pròpia Andròmina, que es sumarà a l’exposició.

A la imatge, peces de les exposicions.
La-Galeria-201602-recursBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...