970x250_appec2021
Performance, política i subversió: el MACBA compleix 25 anys

Exposicions

Performance, política i subversió: el MACBA compleix 25 anys

bonart barcelona - 03/03/20
Baner_JMdMoral_Bonart_360x356_v2180x180-1
Aquest 2020 el MACBA compleix el seu primer quart de segle i al llarg de la temporada, presenta una programació que transita per les línies de treball que el museu ha anat desenvolupant en els darrers anys, visibles tant en les exposicions com en la presentació de la col·lecció, els programes públics i les publicacions.

El programa 2020 s’enceta amb Acció. Una història provisional dels 90 (del 3 abril al 27 setembre) que fixa la seva atenció en l'escena de la performance. Entre la nòmina d’artistes inclosos en l’exposició, destaquen Accidents Polipoètics, Oscar Abril Ascaso, Lluís Alabern, Jordi Benito, Miguel Benlloch, Cabello/Carceller, Circo Interior Bruto, Club 7, Joan H. Casellas, Nieves Correa, Pepe Espaliú, Bartolomé Ferrando, Esther Ferrer, Carles Hac Mor i Ester Xargay, Juan Hidalgo, Rafael Lamata, Daniela Musicco, Antonio Ortega, Pere Lluís Pla Boixò, Tere Recarens, Àngels Ribé, José Antonio Sarmiento, Isidoro Valcárcel Medina, Jaime Vallaure, Borja Zabala i Tres.

La segona mostra de l’any es dedicarà a l’artista afroamericà Tony Cokes (del 8 de maig al 27 de setembre) que explora i subverteix els discursos culturals i polítics incrustats en la música pop, l’electrònica, l’art, la televisió i el cinema, en una exposició audiovisual que dialogarà amb diversos espais del museu.

Durant la primavera es presentarà l’exposició central revisarà l’obra de Fina Miralles (del 15 de maig a l’1 de novembre) A Fina Miralles. Soc totes les que he sigut més enllà de donar a conèixer l’obra d’aquesta artista excepcional, aquesta exposició es proposa repensar el seu lloc en la historiografia de l’art.

Per cloure l’any s’inaugurarà una exposició dedicada a la figura de l’artista cubano-nord-americà Felix Gonzalez-Torres (del 30 d’octubre 2020 al 17 de març 2021) L’exposició Felix Gonzalez-Torres. Política de la relación presentarà una lectura política de l’obra de Gonzalez-Torres en relació amb Espanya i el continent americà, les seves històries connectades i punts de contacte, en especial l’impacte que tot això exerceix en l’individu.

La programació del 2020 es clourà amb una selecció d’artistes d’art conceptual provinent de la Col·lecció Tous (del 27 de novembre 2020 al 17 de maig 2021).

A la imatge, "La gallinita ciega" de Tere Recarens (1992) que formarà part de l'exposició "Acció. Una història provisional dels 90".

Et poden
Interessar
...