Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Els tòpics sobre la dona en Picasso, a debat al Museu Reina Sofia

Els tòpics sobre la dona en Picasso, a debat al Museu Reina Sofia
bonart madrid - 11/05/17
El 13 de maig de 2017 a les 12.30 h., a l'Auditori 200 de l'edifici Nouvel del Museu Reina Sofia, c/ de Santa Isabel, 52 de Madrid, la psicoanalista Juliet Mitchell i els historiadors de l'art Mignon Nixon, Anne M. Wagner i TJ Clark, debatran sobre els tòpics que han reforçat en la historiografia de Pablo Ruiz Picasso l'imaginari de la dona com un objecte passiu sotmès al desig de l'autor masculíen el context del nou cicle de conferències Esdevenir Guernica.

Aquesta taula rodona, que analitzarà la relació entre guerra, representació i cos femení en l'obra de Picasso, és la primera de les sis conferències mensuals que s'han programat en el context del seminari Esdevenir Guernica. Lectures sobre guerra, exili i iconoclàstia.

Es tracta d'un cicle en el qual especialistes de diferents camps del saber buscaran renovar les mirades al mural pintat per Picasso el 1937 i incentivar un debat que ajudi a esbossar altres interpretacions diferents als significats establerts. El cicle s'inscriu dins dels diversos projectes organitzats pel Museu per commemorar el 80 aniversari del Guernica.

Dins el mateix, el 7 de juny, la politòloga Chantal Mouffe d'examinar la connexió entre espai públic, conflicte i política. Després de l'estiu, el 14 setembre, l'historiador de la literatura José-Carlos Mainer estudiarà el paper de Guernica a les xarxes literàries de l'exili republicà després de la Guerra Civil, mentre que el 9 d'octubre, la crítica i historiadora de l'arteLucy Lippard reflexionarà sobre el vincle entre l'obra i l'activisme artístic a Nova York en la dècada de 1970. El 3 de novembre, l'historiador de l'art Dario Gamboni abordarà les successives destruccions i gestos iconoclastes del símbol Guernica; i, finalment, els teòrics Maurizio Lazzaratto i Eric Alliez tancaran el programa el 12 de desembre dissertant sobre la construcció actual de la màquina de guerra contemporània.

D'altra banda, el Museu ha organitzat també el seminari La utopia de la forma. Abstracció i construcció entre Amèrica Llatina i Europa de l'Est. Aquest cicle de conferències, que tindrà lloc a l'Auditori 200 de l'edifici Nouvel i l'auditori de l'edifici Sabatini els dies 16 i 19 de maig i 6, 13, 20 i 26 de juny de 2017, tractarà les transformacions i revisions de la utopia moderna a la abstracció de postguerra entre Amèrica Llatina i Europa de l'Est.

A la imatge, "Woman dressing her Hair" de Pablo Picasso. ©Sucesión Picasso. VEGAP, 2017.
4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29nov180x180-cat

Et poden
Interessar
...