FCC-Segell-banner4
Orient vist des d\'occident: l\'IVAM reuneix més de 600 obres

Exposicions

Orient vist des d'occident: l'IVAM reuneix més de 600 obres

bonart valència - 05/03/20
180x180BONART 180 X 180 PX_
A partir de l’obra «Orientalisme» escrita per Edward Said i publicada el 1978, els comissaris, Rogelio López Cuenca i Sergio Rubira, han configurat l'exposició «Orientalismes. La construcció de l'imaginari del Pròxim Orient i de el Nord d'Àfrica (1800-1956)» que pot veure’s a la Galeria 1 de l'IVAM des del 6 de març fins al 21 de juny.

Les 660 obres que s'han reunit venen signades per artistes com Goya, Picasso, Matisse, Paul Klee, August Macke, Joaquín Sorolla, Antonio Muñoz Degrain, Yto Barrada, Read Yassin o Antoni Muntadas, entre d'altres, i procedeixen de col·leccions públiques i privades com el Museu del Prado, Musée d'Orsay, la col·lecció Banc d'Espanya, el Centre Georges Pompidou, el Museu Thyssen Bornemisza o la Galerie Maeght, entre moltes altres.

Estructurada en set seccions –"L'orientalisme al segle XIX", "la moda orientalista", "l'orientalisme soviètic", "els viatges", "orientalisme per a les masses", "trobades" i "l'orientalisme espanyol, de nou"– l’exposició pretén analitzar alguns dels estereotips forjats des de finals de segle XVIII, amb la invasió de Napoleó de Egipte i Síria, fins a 1956, quan s'independitzen Marroc i Tunísia.

Orientalismes s'ha estructurat a partir de diferents casos d'estudi que confronten les obres de el segle XIX amb treballs actuals, destacant l'enfocament de cadascuna de les èpoques sobre els clixés produïts sobre orient des d'occident. Al llarg de les sales és possible trobar múltiples exemples d'aquesta visió del que és "exòtic" per als occidentals a través de pintures en oli sobre llenç, cartells publicitaris, postals, fotografies o filmacions cinematogràfiques.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells