FCC-Segell-banner4
PhotoEspaña arriba a la 20a edició, del 31 de maig al 27 d’agost

Notícies

PhotoEspaña arriba a la 20a edició, del 31 de maig al 27 d’agost

bonart madrid - 20/05/17
BanerJaumeRiba05BONART_180x180
PHotoEspaña, festival internacional de fotografia i arts visuals, arriba a la seva vintena edició, del 31 de maig al 27 d'agost, amb una programació que inclou 100 exposicions amb obres de 514 artistes i un programa de 20 activitats professionals i per a públics, que tenen lloc a 62 seus.

PHotoEspaña ha convidat el Premi Nacional de Fotografia, Alberto García-Alix, a sumar-se a aquesta vintena edició, a través d'una "carta blanca" en què el fotògraf ha proposat sis exposicions i una activitat. Sota el títol L'exaltació de l'ésser, García-Alix ha reunit sis autors "heterodoxos, les creacions s'allunyen de la norma i es nodreixen dels més íntim i passional de l'autor", com assenyala l'autor. Una heterodòxia que va de la mà d’allò sublim, una bellesa que s'amaga en el dolor. Anders Petersen, Paulo Nozolino, Antoine d'Agata, Pierre Molinier, Karlheinz Weinberger i Teresa Margolles, amb sis exposicions, i Adam Broomberg i Oliver Chanarin, al capdavant d'un laboratori editorial, que porten a la pràctica la idea del binomi "sublim/heterodox ".

Madrid acull 22 exposicions dins de la Secció Oficial del Festival. Al Jardí Reial Botànic Elliott Erwitt presenta Cuba, una exposició que reuneix imatges d’aquest fotògraf americà de l'agència Magnum a l'illa fetes el 1964 i el 2015. També en aquesta seu Peter Fraser, a Matemàtiques, repta el públic a descobrir la dimensió numèrica de tot el que ens envolta. Cristina García Rodero presenta al Fernán Gómez, Centre Cultural, Lalibela, a prop del cel, un projecte que documenta el conjunt d'esglésies medievals que acull la ciutat etíop i que la fotògrafa espanyola va visitar entre 2000 i 2009. La Fundació Loewe ofereix l'oportunitat de descobrir l'obra de Minor White, fundador de la revista Aperture, en una mostra de 40 imatges que recorren quatre dècades de producció del fotògraf nord-americà. Per la seva banda, la Fundació Telefónica ret homenatge a la càmera Leica, un dels invents més revolucionaris de la història de la fotografia en Amb els ulls ben oberts. Cent anys de fotografia Leica, amb més de 300 fotografies i material documental.

Tota la programació es pot consultar al web www.phe.es

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021