BannerFCC_Bonart

Notícies

3.000 visitants passen per l’exposició “Surrealisme a Catalunya”

3.000 visitants passen per l’exposició “Surrealisme a Catalunya”
La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
bonart - sant julià de lòria - 02/06/17
L'exposició Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l'Empordà i Salvador Dalí ha rebut més de 3.000 visitants durant els tres mesos que ha estat exposada al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria. L'exposició es va inaugurar el 2 de març i va tancar el passat divendres 26 de maig. La mostra ha tingut bona acceptació entre el públic andorrà com també entre el públic estranger. Un 20,2% dels visitants han estat escolars, escoles d'art i estudiants universitaris.

L'exposició, comissariada per Alícia Viñas, llicenciada en Belles Arts i antiga directora del Museu de l'Empordà (1974-1997), ha estat presentada i coproduïda amb l'State Hermitage Museum de Sant Petersburg, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. El dissabte 29 d'abril, la comissària va realitzar dues visites guiades obertes al públic i que van fer ple amb 56 assistents.

L'exposició recollia obres de Salvador Dalí, Joan Massanet, Àngel Planells, Ángeles Santos, Esteve Francés, Jaume Figueras, Evarist Vallés, Jaume Turró i Antoni Pitxot, tots ells creadors d'una obra misteriosa, màgica i irreal inspirada en la plana empordanesa, els sorrals d'Empúries i els paisatges minerals de Cadaqués i Portbou.

També ha finalitzat l'exposició Vides inacabades que ha rebut 2.252 visitants. L'exposició es va inaugurar el 5 d'abril i va tancar el passat divendres 26 de maig. L'exposició aplegava 9 obres hiperrealistes de l'artista Samantha Bosque i mostrava el projecte de la Fundació Arrels que acompanya persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Les obres estaven realitzades en tècnica mixta sobre fusta, de format 120 x 160 cm., intervingudes amb l'escriptura dels propis protagonistes.

 A la imatge, Joan Massanet Juli. "Tardor" (1931-32). Col·lecció particular.

 

 

Et poden
Interessar
...