BannerFCC_Bonart

Exposicions

La Fundació Valentín de Madariaga acull la proposta expositiva de la BIUNIC

La Fundació Valentín de Madariaga acull la proposta expositiva de la BIUNIC
180x180-catNial nou-180x178
bonart - sevilla - 07/06/17
La Bienal Universitària Andalusa de Creació Plàstica Contemporània, BIUNIC, arriba a la seva segona edició amb una proposta expositiva a la Fundació Valentín de Madariaga, de Sevilla, que s’inaugura el 8 de juny a les 8 del vespre.

Coordinada pel Laboratori de les Arts amb la col·laboració de la Fundacó Valentín de Madariaga i les facultats de Belles Arts de la Universitat de Granada, màlaga i Sevilla, la BIUNIC vol donar visibilitat a les últimes creacions d’artistes emergents, dins d’una institució cultural representativa de la capital andalusa. La idea és la de promoure aquestes noves veus que irrompen amb força dins el panorama creatiu estatal i que formen part de la darrera fornada de graduats universitaris.

BIUNIC suposa també una oportunitat per poder indagar i analitzar de manera crítica els interessos, objectius i peculiaritats estètico-conceptuals que despleguen aquests nous artistes, tot agrupant-los i creant sinèrgies i línies de comprensió pel futur. Així, s’ha seleccionat un nombre limitat d’artistes i un conjunt d’obres que no només serveixen de breus exemples de modes de producció sinó que també permetin presentar una lectura coherent de la seva incipient trajectòria i de l’actualitat de l’art jove que s’està fent a Andalusia.

Així BIUNIC ha posat en marxa un moviment de recerca dels nous centres d’impuls creatiu que neixen a les perifèries amb materials inèdits i fer-los partícips d’una eina de transmissió, un projecte expositiu, ubicat en una plataforma artística i cultural consolidada que fes d’altaveu.

Mitjançant una convocatòria pública oberta a alumnes d'últim curs, màster, doctorat, així com a titulats de l'última promoció de les Facultats de Belles Arts de la Comunitat Autònoma Andalusa es va implementar un procés de recepció de dossiers artístics, cadascun dels quals havia de ser avalat per un professor universitari, rebent més de 80 propostes, i que ha finalitzat amb la selecció de 13 artistes.

Et poden
Interessar
...