banner-elscatala-817x88px
Lloc de trobades IV d\'Eduardo Chillida llueix nova cara

Notícies

Lloc de trobades IV d'Eduardo Chillida llueix nova cara

bonart bilbao - 13/06/17
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
El Museu de Belles Arts de Bilbao i la Fundació Iberdrola presenten l'escultura monumental Lloc de trobades IV (1973-1974) de l'artista Eduardo Chillida (Sant Sebastià, 1924-2002), després de la seva recent restauració. La intervenció ha estat realitzada pel Departament de Conservació i Restauració del museu, que ha comptat en tot el procés de posada a punt de l'obra amb la col·laboració de Javier Chillida, tècnic especialista en materials petris i referent per a les intervencions en els formigons de Chillida.

El Programa Iberdrola-Museu aborda anualment diversos tractaments de conservació i restauració d'obres pertanyents al patrimoni artístic del museu, amb la finalitat que es trobin en les millors condicions per a la seva conservació i exhibició. Aquest any, entre les peces seleccionades destaca la gran escultura de l'artista basc Eduardo Chillida, Lloc de trobades IV (1973-1974), que rep els visitants. Des de l'any 2000, a més, l'escultor basc dóna nom a la plaça i al propi vestíbul d'entrada al museu. Es tracta d'una escultura exposada a l'exterior, requeria ara d'un tractament més exhaustiu que el dels treballs de manteniment habituals als que de forma periòdica és sotmesa. Aquest tractament de conservació i restauració s'ha desenvolupat al llarg de les quatre últimes setmanes.

Entre l'extens corpus d'escultures de Chillida destaca un conjunt d'obres de caràcter monumental, creades principalment amb la finalitat de ser exposades en llocs públics, genèricament titulades "Lloc de trobades". L'esperit que va animar la seva producció queda resumit en aquestes significatives paraules del propi escultor: "llocs de trobada, espais per al diàleg i la convivència".

La sèrie està formada per set peces realitzades al llarg d'una dècada, datades entre 1964, la més antiga, i 1974, la més recent. En el cas de l'obra del museu, la peça de formigó té un pes superior a les 16 tones i unes mesures de 215 x 475 x 408 cm. Va ser executada entre 1973 i 1974, i donada al museu pel propi Chillida el 1982. La peça va ser col·locada, sota la directa supervisió de l'artista, a l'antiga planta baixa de l'edifici modern, en el que avui és el vestíbul d'accés. Però al juny de 2000, i de nou amb la seva supervisió, la peça es va situar en el seu emplaçament actual.

A la imatge, "Lloc de trobades IV" d'Eduardo Chillida.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura